Melyik TV streaming szolgáltatás éri meg a legjobban?

A kérdést az USA-ban működő nyolc legnagyobb streaming szolgáltatás kapcsán vizsgálja a Self Financial tanulmánya számos érdekes megállapítással.


Nálunk is egyre több streaming szolgáltatás kínál havi előfizetési díj ellenében új eredeti sorozatokat, új és klasszikus filmeket, és ezek közül sok már akár 4K HDR képminőséggel is elérhető.

Az Amerikai Egyesült Államokban – ahol már a háztartások körülbelül 78%-a fizet elő legalább egy TV streaming szolgáltatásra – a Self Financial tanulmánya „a Netflix, az Amazon Prime Video, a Hulu, a Disney+, az Apple TV+, az HBO Max, a Paramount+ és a Peacock tartalmait elemzi, hogy kiderítse, melyik kínálja a legjobbat a fogyasztóknak a pénzükért.”

A tanulmány a tartalmak minőségének megítéléséhez az elterjedt Internet Movie Database (IMDb) nézői értékelését veszi figyelembe. A 10-es skálán elért IMDb pontszám alapján egy műsor/film lehet „Excellent”, azaz Kiváló (8-10 ponttal). „Good”, azaz Jó (6-7,99 közötti ponttal) „OK”, azaz Rendben (4-5,99 közötti ponttal és „Poor”, azaz Gyenge (4-nél kevesebb ponttal).

Hogy mégis melyik a legjobb ár-érték arányú TV streaming szolgáltatás, azt számos különböző szempont figyelembevételével lehet vizsgálni. Vagyis mindenki a számára fontos szempont alapján dönthet.

Tény, hogy a Netflix kínálja összességében a legnagyobb tartalomtárat, ami közel kétszer akkora, mint legközelebbi versenytárs HBO Max tartalomkínálata – ráadásul mindkettő alapcsomagja ugyanannyiba, havi 9,99 dollárba (kb. 4.000 Ft) kerül.

Self-összes-tartalom-értékelés
Az USA streaming szolgáltatásain elérhető összes tartalom

Az elérhető tartalom mennyisége mellett azonban annak minőségét is figyelembe kell venni.  A fenti diagram alapján a legtöbb „Kiváló” és „Jó” minőségű címet a Netflix kínálja, a második legtöbbet pedig az HBO Max, mely utóbbi azonban kifizetett dolláronként több (23) „Kiváló” minőségű filmet biztosít legolcsóbb havidíjú előfizetése keretében.

Self-4K-tartalom-2021-2022
4K tartalom 2021 és 2022

Akiknek a képminőség lehet fontosabb, azoknak is a Netflix nyújtja a legtöbbet. A fenti diagram szerint dinamikusan növekedve már 667 ilyen címet kínál a Netflix 2022 májusában az USA-ban.

Selt-imdb-átlagpontszámok-2021-2022
Teljes átlag IMDb pontszám

A fenti diagram azt mutatja, hogy a minőséget kedvelőket kiszolgáló Apple TV+ tartalmai rendelkeznek a legmagasabb átlagos IMDb pontszámmal (7,08/10) immár második éve (2021-ben és 2022-ben), de a tartalomtára a legkisebb.

Az Apple TV+ az utóbbi időben olyan slágersorozatokkal és filmekkel gazdagodott, mint a For All Mankind, a CODA, a Ted Lasso és a Severance, valamint a kevesebbet emlegetett Pachinko, Calls és Acapulco is, melyek szintén magas értékelést kaptak.

Nem mellékesen versenytársaival szemben az Apple TV+ minden régióban szinte teljesen ugyanazt a katalógust kínálja.

Self-új-tartalom-2021-2022
Tartalom mennyisége a streaming szolgáltatásokon

Akinek az számít, hogy mennyi újdonságot nézhet, annak szintén a Netflix nyújtotta a legtöbbet, mely 2021-ről 2022 májusáig a legtöbb (1404) új sorozattal/filmmel bővítette kínáltát – lásd a fenti diagramot.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .