MHL 3.0: kész a nagyfelbontású mobil csatlakozás új verziója

1. Oldal

A Mobile High-definition Link (MHL) 3.0 interfész szabvány a korábbi specifikációhoz képes megduplázott sávszélességgel 4K Ultra HD felbontású és szélesebb színskálájú videót valamint 7.1 csatornás Dolby TrueHD és DTS-HD audiót is továbbít.


Az MHL kábeles digitális HD audió/videó interfész az okostelefonok, táblagépek és hasonló hordozható eszközök 5-pólusú mikro USB csatlakozóján keresztül biztosít összeköttetést HDTV és más szórakoztatóelektronikai készülékek, például AV vevőerősítők kompatibilis HDMI bemenetével.

MHL.jpg
A szabványosításért felelős MHL Consortium által a napokban bejelentett az új 3.0-ás szabványverzió a korábbiakhoz hasonlóan támogatja a 3D és a másodpercenként 60 képkockás 1080p videó valamint a 7.1 csatornás PCM audió továbbítását, és lehetővé teszi, hogy például a TV távirányítójával lehessen vezérelni a mobileszköz lejátszási funkcióit. A csatlakozás a mobileszköz töltésére is szolgál.

Az MHL új 3.0-ás specifikációja már az akár 3.840 x 2.160 képpont felbontású másodpercenként 30 képkockás 4K Ultra HD videó és a 7.1 csatornás Dolby TrueHD és DTS-HD audió átvitelét is támogatja, valamint az új 2.2 verziójú HDCP tartalomvédelmet is.

A korábbi maximum 7,5 Wattal szemben az új specifikáció szerint már 10 Watt teljesítménnyel, vagyis gyorsabban lehet tölteni a csatlakoztatott mobilkészüléket.

Az MHL 3.0-ás eszközök természetesen visszafelé kompatibilisek az MHL 1.0-ás és 2.0-ás készülékekkel.

Kapcsolódó linkek:

HDMI 2.0: milyen lesz az új szabványverzió?
HDBaseT: kész a 2.0-ás specifikáció HomePlay funkciókkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .