A PS4 és a 100 euróval drágább Xbox One is karácsonyra jön (Frissítés)

1. Oldal

A Sony PlayStation 4 399 euró, a Microsoft Xbox One viszont 499 euró áron kerülnek forgalomba még az év végi ünnepek előtt.


A Sony PlayStation 4 (PS4) eddig titkolt külseje egyszerű és letisztult. A karcsú szögletes ház mintha négy különálló blokkból állna, amit a matt és fényes „Jet Black” fekete is hangsúlyoz. A boboz jelleget az enyhén csapott elő-, és hátlap töri meg, ami könnyen hozzáférhetővé teszi a bekapcsoló gombot és a lemez behelyezést, valamint a kábeleket is elrejti. A ház felső részén található bekapcsolást jelző fénycsík kéken világít.

Sony_PS4.jpg
A PS4 ára 399 euró (kb. 120.000 Ft) lesz Európában, de a konzolhoz csak egy „DualSchock 4” vezeték-nélküli kontrollert mellékelnek, a másodikat már külön 59 euróért (kb. 18.000 Ft) kell megvenni csakúgy, mint a „PlayStation4 Eye” kétlencsés kamerát (beépített mikrofonnal) külön 49 euróért (kb. 15.000 Ft).

A PS4-hez megjelenő számos új játék mellett az igazi újdonság a már sokat emlegetett felhő alapú játék lesz, ami a Gaikai streaming technológiáját alkalmazza majd. Ez teszi majd játszhatóvá a PS3 játékokat (a PS4 ugyanis nem játssza a PS3 Blu-ray játékokat), amelyek bitfolyamai a felhőből érhetőek majd el. A felhő alapú játékszolgáltatás azonban csak valamikor 2014-ben indul. Fizetőssé válik viszont az online többszereplős játék, amihez „PlayStaion Plus” előfizetést kell kiváltani évi kb. 50 dollárnak (kb. 11.000 Ft) megfelelő összegért.

Friss:

A kölni Gamescom kiállításon tett bejelentés szerint, a PS4 november 29-től a következő európai országokban lesz kapható: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság. A magyarországi forgalmazás időpontja még nem ismert.


Xbox_One.jpg
A Microsoft Xbox One: házi szórakoztatórendszere november 21-től kapható Európában 499 euróért (kb. 150.000 Ft), de ne feledjük ebben az árban a kontroller mellett a Kinect mozgás- és hangérzékelő is benne van. A számos új játék mellett a gyártó kiemelte a konzol és a Windows-os okostelefonok, táblagépek közötti integrációt, ami a korábban bemutatott SmartGlass: platformközi alkalmazással valósítható meg. Ez lehetővé teszi a játékosok számára, hogy mobilkészülékük kijelzőjét második képernyőként használva megoszthatják és rögzíthetik a játékot, vagy akár további a játékkal kapcsolatos információt (például egy térképet) nézhetnek meg rajta, ha a fejlesztők ezt lehetővé teszik.

A pontok vásárlása helyett a jövőben a Microsoft online szolgáltatásaiért már igazi pénzt kell majd fizetni, a helyi fizetőeszközben. Az „Xbox Live account” pedig megosztható másokkal.

A Microsoft a jelenlegi Xbox 360-at sem temeti, sőt az öreg konzolhoz való több mint 100 új játék mellett annak egy új kisebb, csendesebb és gyorsabb verziója is megjelenik.

Friss:

Az Xbox One idén novemberben csak a következő országokban lesz kapható: Ausztrália, Brazília, Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Új-Zéland, illetve Európában Ausztria, Egyesült Királyság, Franciaország, Írország, Németország, Olaszország, Spanyolország.

Belgium, Dánia, Finnország, Hollandia, Norvégia, Oroszország, Svájc és Svédország vásárlói már csak valamikor 2014-ben juthatnak hozzá az új játékkonzolhoz, aminek magyarországi hivatalos forgalmazásáról még semmi biztosat nem tudni.


Xbox_One_vs_PS4.jpg
Kapcsolódó linkek:

Xbox One: mi van a csomagban és miért kell még fizetni?
Microsoft Xbox One: a mindentudó házi szórakoztatórendszer
PlayStation 4: a még mindig rejtélyes új játékkonzol
Microsoft Xbox SmartGlass: a platformközi alkalmazás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .