HDBaseT: kész a 2.0-ás specifikáció HomePlay funkciókkal

1. Oldal

A HDBaseT Alliance kiadta a HDBaseT 2.0-ás specifikációját, amely már USB 2.0 támogatást is biztosít, és új „HomePlay” funkciókészletével hálózatépítési, kapcsoló valamint kontrollpont lehetőségeket is biztosít.


Az elmúlt három évben a professzionális AV installációk digitális összekötési szabványává vált a HDBaseT. Digitális plakát (Digital Signage) és installációs készülékek, valamint vetítők találhatóak a technológiát alkalmazó termékek százai között. Nemrégiben megjelent az első AV vevőerősítő is HDBaseT kimenettel a Pioneer SC-79.

A most megjelentetett HDBaseT 2.0-ás specifikáció a pro AV és a szórakoztatóelektronikai termékek gyártói számára a technológia legújabb változatát teszi elérhetővé. Új HDBaseT HomePlay funkciókészletével a HDBaseT 5Play képességeire (tömörítetlen HD videó, audió, 100BaseT Ethernet, tápellátás és vezérlőjelek továbbítása egy maximum 100 méteres CAT5e/6 LAN kábelen) alapozva egyszerűbben és költséghatékonyabban hozható létre otthoni multimédiás szórakoztató központ.

HDBaseT_Switch.jpg
A HDBaseT 2.0 által definiált HomePlay funkciókkal az átlag felhasználók a profikkal azonos multimédiás előnyöket élvezhetnek. A multimédiás szórakoztatás és az Ethernet technológia fejlődését egyaránt reprezentáló új specifikáció révén létrehozható HomePlay Swith kapcsolóeszközzel például a ház minden szobájába nagy sávszélességet igénylő akár 4K videó, audió és USB jel is eljuttatható.

Míg a HDBaseT 1.0 az OSI (Open System Interconnection) modellben csak a fizikai és adatkapcsolati rétegeket érintette, és csak két pont közötti csatlakozásra vonatkozó szabvány, a HDBaseT 2.0 hálózatépítési, kapcsoló és kontrollpont lehetőségeket valamint egy pontból több pontba csatlakozást is definiál. Ezek teszik lehetővé a multimédiás kontrollt és tartalomterjesztést végző HDBaseT HomePlay Switch kapcsolóeszközök megépítését.

A 2.0-ás specifikáció támogatja az USB 2.0-át és más eredeti interfészeket is, így a gyártók kihagyhatják a HDBaseT 1.0 termékekben még szükséges interfészeket és átalakító alkatrészeket. Ennek eredményeként kisebb és a kapcsolást egyszerűbben megvalósítható HDBaseT Switch kapcsolóeszközök gyárthatóak kedvező áron.

Kapcsolódó linkek:

HDBaseT: a minősítési program és az első termék bejelentse
HDBaseT: végleges a szabvány 1.0-ás specifikációja
HDBaseT: új vezetékes HD továbbító szabványra szövetkezve
HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval
Nagyfelbontású audió, videó és internet egy Etherneten kábelen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .