MinDig TV: júniusban érnek véget a DVB-T hálózat telepítési munkái

1. Oldal

Az Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatok fejlesztését, hogy nyárra tovább bővíthesse ezek szolgáltatását. Júniusban a munkálatok miatt 31 adó körzetében néhány órás technikai leállás várható.
Az elmúlt hónapokban a MinDig TV a C8 csatornával, a MinDig TV Extra az RTL II, Super TV2, M3 Anno és D1 TV csatornákkal bővítette kínálatát. Június 2-ától bekerül a TV Paprika a MinDig TV Extra Családi csomagjába, így a digitális földfelszíni televíziós vétellel már 35 televízióprogram lesz elérhető. Az Antenna Hungária (AH) folytatja a DVB-T hálózatok fejlesztését, a nyár folyamán ennek eredményeképpen tovább bővülhet a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások programkínálata.

MinDigTV_MinDigTV_Extra_2.jpg
A fejlesztés keretében 2014. június 5-25. között az AH számos adótelephelyén telepítési munkákat végez, amely kihat a digitális földfelszíni televíziós és analóg rádiós szolgáltatások elérhetőségére is. A június végéig tartó utolsó fázis 8 nagy és közepes teljesítményű, valamint 23 kis teljesítményű adót érint. Az állomások többségénél néhány órás teljes technikai leállással kell számolni. A telepítési munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, tehát elképzelhető a táblázatban megjelölt időpontot megelőző visszakapcsolás is.

Tokaj, Úzd és Nagykanizsa adótelephelyeken kismértékű teljesítménycsökkenéssel járó munkavégzésre is sor kerül, ami néhány, az adótoronytól távol fekvő településen okozhat vételromlást.

Az AH 2014. június 11. és 16. között hat telephelyén (Tokaj, Aggtelek, Kékes, Úzd, Nagykanizsa és Sopron) helikopteres antennacserét végez, melynek keretében sor került a torony tetején lévő korábbi antennarendszer leszerelésére és a több tonna súlyú, új antenna helikopteres beemelésére. Az érintett vételkörzetekben a MinDig TV és a MinDig TV Extra programok zavartalan vétele az antennacserék alatt is biztosított lesz.

A telepítési munkákban érintett telephelyek és szolgáltatások, valamint a technikai leállások és teljesítménycsökkenések időpontjai június végéig itt elérhetőek (PDF).

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: nyáron indul a két újabb multiplex

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .