MinDig TV: nyáron indul a két újabb multiplex

1. Oldal

Az Antenna Hungária tavasszal folytatja a DVB-T hálózatok fejlesztését és nyáron a meglévő három mellé további két multiplex (D és E jelű) országos elindítását tervezi, azokon bővítve a MinDig TV és MinDig TV Extra műsorkínálata.
Az Antenna Hungária az eredetileg tervezetthez képest két év késéssel nyárra tervezi elindítani azt a két további („D” és „E” jelű) multiplexet, amin tovább bővítheti a MinDig TV és MinDig TV Extra műsorkínálatát. A cég tavasszal folytatja a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatok ehhez szükséges fejlesztését.

MinDigTV_MinDigTV_Extra_2.jpg
A fejlesztés keretében június végéig számos adótelephelyen végeznek majd telepítési munkákat, ami a MinDig TV és MinDig TV Extra televíziós és néhány analóg FM rádiós szolgáltatás néhány órás teljes technikai leállásával, illetve teljesítménycsökkenésével jár. Az április végéig tartó első fázis 17 nagy és közepes teljesítményű, valamint 32 kis teljesítményű telephelyet érint. Ezek táblázatos listája a technikai leállások és teljesítménycsökkenések időpontjával itt elérhető (PDF).

A telepítési munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, tehát elképzelhető a táblázatban megjelölt időpontot megelőző visszakapcsolás is. Tokaj, Nagykanizsa és Úzd telephelyeken teljesítménycsökkenés melletti munkavégzésre kerül sor. A teljesítménycsökkenés néhány, az adótoronytól távolabb fekvő település esetében okozhat vételromlást vagy vételi problémát, ez esetben érdemes – átmenetileg – másik adótorony felé forgatni a vevőantennát és újrahangolást végezni.

A munkálatok június végéig tartanak majd, aminek ütemtervéről folyamatosan tájékoztat majd az Antenna Hungária és mi is.

Kapcsolódó linkek:

Október 31-én vége az analóg földfelszíni tévésugárzásnak
A hazai földfelszíni digitális televíziózás várható elterjedéséről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .