Október 31-én vége az analóg földfelszíni tévésugárzásnak

1. Oldal

A hazai analóg földfelszíni tévésugárzást 2013. október 31-én 12:30-kor kapcsolják ki teljesen, a helyébe lépő digitális MinDig TV szolgáltatás a lakosság közel 99%-át éri el, és az Antenna Hungária 19 új átjátszó adóval javítja a vételt.


Az Antenna Hungária digitális televíziós és rádiós hálózatai kiépítésére és a szolgáltatások bevezetésére összesen 25 milliárd forintos nagyságrendű beruházást hajtott, illetve hajt végre. A mai napig 213 digitális adóberendezés indult el, ismertté váltak az új lakossági márkák és szolgáltatások. Néhány hét alatt több százezerrel bővült az ingyenes MinDig TV szolgáltatást használó háztartások száma, a MinDig TV Extra pedig 130 ezer előfizetővel a negyedik legnagyobb hazai fizetős televíziós szolgáltatás. Az átállásban érintett háztartások az elmúlt hét hónapban (március-szeptember) több mint 350 ezer DVB-T MPEG-4 dekódert vásároltak a hazai kiskereskedelmi forgalomban.

Digitális_átállás.gif
A digitális MinDig TV és a MinDig TV Extra Alapcsomagja szinte az egész országban, a lakosság közel 99%-a számára fogható. A magyarországi országos analóg földfelszíni televíziós sugárzás teljes lekapcsolására 2013. október 31-én 12:30 perckor kerül sor, a júliusi első körös lekapcsolást követően az ország több mint felében – Észak- és Északkelet-Magyarország, Dél-Dunántúl – szűnik meg az analóg sugárzás. 103 telephelyen 186 darab, az M1, a TV2 és az RTL Klub analóg adását sugárzó adóberendezés áll le.

Az analóg földfelszíni sugárzás leállítását követően az Antenna Hungária november elsején 19 új átjátszó adón indítja el a digitális sugárzást, így a MinDig TV és a MinDig TV Extra televíziós szolgáltatások összesen 31 TV csatornája további településeken lesznek elérhetőek Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Pest, Heves Somogy és Baranya megyékben.

November első hetében további 7 telephelyről – Kab-hegy, Fehérgyarmat, Kiskőrös, Csávoly, Kaposvár, Siklós, Tamási – elindul a MinDig TV Extra Családi csomagjának (B Multiplex) sugárzása, ezzel az Antenna Hungária teljes digitális televíziós termékportfóliója 90 adóállomásról a többi hálózattal azonos, 99%-os lakossági lefedettséggel lesz elérhető.

Az eddigiek alapján az analóg szolgáltatást használók túlnyomó többsége a digitális földfelszíni szolgáltatásra áll át, így az év végére akár egymillió háztartás használhatja a MinDig TV -t, amellyel az Antenna Hungária a legnagyobb hazai digitális televíziós szolgáltatóvá válhat. Az analóg lekapcsolást követően jövőre további jelentős fejlesztések várhatók, növekedhet az elérhető TV csatornák száma és újabb szolgáltatásokkal bővülhet a termékportfólió.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: frekvenciacserék további negyven DVB-T adónál
MinDig TV Plusz: az Antenna Hungária hibrid TV-s tesztadása
MinDig TV: frekvenciacserék tizenkilenc DVB-T adónál
MinDig TV: év végéig még 25 új adó kezd DVB-T sugárzást
MinDig TV: jó ütemben halad a digitális átállás
Teljes lesz a hazai digitális átállás 2013. október 31-étől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .