Mordaunt-Short újdonság a Genie hangsugárzó rendszer

1. Oldal

A Mordaunt-Short legújabb Genie2265 5.1-csatornás hangsugárzó rendszere a gyártó kiforrott technológiáját öltözteti meghökkentően modern formatervbe, és a beállítást segítendő a készlethez hangnyomásszint-mérő is jár.
GENIE_402_satellite_210.jpgA sugárzókba a legújabb CPC (Continuous Profile Cone) hangszórókat építik, melyek a gyártó új V-Form technológiája révén, alacsony frekvenciákon kontrollált dugattyúszerű mozgást, magasabb frekvenciákon minimális sajátrezgésből fakadó torzítást produkálva, pontosan meghatározható hangszóró-viselkedést tesznek lehetővé. A könnyű, mégis rendkívül merev galvanizált alumíniummembrán pontos dinamikát eredményez.

A Mordaunt-Short saját 25 mm-es galvanizált alumínium dóm „tweeter”-e széles frekvenciatartományban kiváló dinamikát és részletezettséget ígér. A magas hőmérsékletű lengőtekercs folyadékhűtésű és csillapított.

A fröccsöntött alumínium ház anyagával és alakjával a hangelszíneződés minimalizálását is szolgálja. A hangsugárzók mágneses árnyékolása a közeli TV kép zavartalanságát garantálja.


GENIE_SPL.jpg

Mivel a legtöbb gond egy szobában a mélyfrekvenciák beállításával van, ezért a gyártó a Genie2265 készlethez ad egy beállító CD-t, egy hangnyomásszint-mérőt, és ezekkel valamint a mélysugárzóban 100Hz-ig állítható lyukszűrővel igyekszik segítséget nyújtani az állóhullámok okozta mélyhang „hiány illetve túltengés” kiküszöbölésében. Hogy a dolognak neve is legyen, a funkciót ARC-nek (Active Room Control) keresztelte. A hangnyomásszint-mérő persze a csatornák hangerejének beállításához is jó szolgálatot tesz.

A 280.000 forintos ár nem kevés, de elfogadható.


GENIE_system.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .