Panasonic plazmák 7. generációja

1. Oldal

A 7-es sorozatban már 94 és 165 cm átlójú Panasonic plazmaképernyő közül választhatunk, és minimum 3.000:1 kontrasztarányt, valamint a nagyfelbontású modellekhez HDMI bemenetet is kaphatunk.
A 6-os sorozat három modelljét továbbfejlesztve és a kínálatot egy 94 centis valamint a jelenleg sorozatban gyártott legnagyobb, 165 cm képátlójú változattal bővítve, most a Panasonic kínálja a legszélesebb plazmaképernyő választékot. Különösen a legnagyobb TH-65PHD7EK ígérkezik „ütős” darabnak, mely a napjainkban technikailag lehetséges kompromisszummentes képet produkálja, és ár/képméret aránya is igen vonzó lesz (ára bruttó 3,3 millió Ft. körül alakulhat, mikor a 152 centis plazmákért jelenleg 4 milliót kérnek).

TH-65PHD7EK.jpg
Ez a modell természetesen már a nagyfelbontású (1366×768 pixel) modellek közé tartozik csakúgy, mint a TH-50PHD7EK és a TH-42PHD7EK (ez utóbbi felbontása 1024×768 pixel), melyek 3.000:1 kontrasztarány és több mint hárommilliárd színárnyalat előállítására képesek. A kisebb „WideVGA” (852×480 pixel) felbontású TH-42PWD7EK2268 és TH-37PWD7EK igazi kontrasztbajnokoknak számítanak a maguk 4.000:1 kontrasztarányával.

TH-42PW7.jpg
Mivel ezek a plazmaképernyők nemcsak házi-mozi képmegjelenítőként, de AV rendszerek számos más alkalmazásában is szerephez juthatnak, ezért moduláris interfész opciók sokaságából választható ki a feladathoz legmegfelelőbb. Az összes ismert analóg videojel (kompozit, komponens, S-Video, RGB) és hozzá tartozó csatlakozótípus (RCA, BNC, Hosiden, D-Sub15) mellett már digitális RGB DVI, HDMI és ugyancsak digitális SDI/HD-SDI csatlakozómodul is kapható a hátlapon kialakított kártyahelyekbe. Sőt vezeték-nélküli hálózathoz is csatlakozhatnak már ezek a képernyők WLAN modul segítségével és akár négy PC képe jelenhet meg rajtuk egyszerre.

A még tökéletesebb képminőség érdekében az alábbi új technológiákat vetik be a 7-es sorozatú Panasonic plazmákon.

Az új MACH (Multi-facet Asymmetrical Configuration Hyper-pixel) plazmapanel cellái, már nemcsak az emberi színérzékelésnek megfelelően aszimmetrikusak, de keresztirányban is határoltak. A határoló falak jóvoltából növekedett a foszforral borított felület és ez drámaian javítja mind a fénykibocsátás hatékonyságát, mind annak intenzitását. A meghajtó-áramkör és a panelben alkalmazott plazmagáz további javításával a Panasonic 10%-al növelni tudta a korábbi modellhez képest a csúcsfényességet, ugyanakkor csökkentette a teljesítményfelvételt. Az új panelszerkezettel az élettartam is 60.000 órára növekedett, és az újonnan fejlesztett foszfor jóvoltából az állóképek beégésével szembeni ellenálló képességet sikerült a CRT képernyőknél megszokott szintre csökkenteni.

A képerősítés-szabályzás (AGC) korábban a nem a teljes kép fényességszintjét detektálta. Ez a zajt is növelte és a kép azon részein is növelte fényerőt, ahol ezt a videojel nem tette szükségessé. Az átdolgozott adaptív automatikus AGC csak a kép éleit érzékleve és erősítve emeli a képkontrasztot, miközben elnyomja a zajt.

Az újonnan fejlesztett MPD (Motion Picture Disturbance) zajcsökkentő technológia a Panasonic eredeti algoritmusát alkalmazva érzékeli a zajt generáló mozgó képelemeket, és a szükséges állításokat elvégezve az álló objektumok lerontása nélkül maximalizálja a képminőséget.

A 3D színmenedzsment rendszer új korrekciós eljárása nemcsak két-, de háromdimenziós színmátrixot kezel (árnyalat, telítettség, fényesség). A függetlenül korrigálható árnyalat és fényesség finomabb beállítást nyújt az élőbb színek és természetesebb bőrszín eléréséhez.

Javítottak a váltott-sorosból progresszív képfrissítésre konvertáláson is. A mozgókép és állókép pixelek érzékelési tartományát növelve pontosabban detektálhatóak a lassú mozgások, s így csökkenthető az apró mozgások konverzió zaja.

Az új Panasonic 7-es sorozatú plazmaképernyők lassan felváltják az elődmodelleket, nálunk egyelőre csak a TH-42PWD7EK2268 kapható 649.990 Ft. javasolt fogyasztói áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .