Nagyon nagyfelbontású kísérleti LCD képernyő a Sharptól

1. Oldal

A CEATEC kiállításon a Sharp bemutatta 162,5 centis (64 inch) képátlójú kísérleti LCD képernyőjét, melynek felbontása több mint négyszerese a hagyományos nagyfelbontású képernyőknek.
A normál teljes felbontású képernyők 2 millió képpontot (1920×1080 pixel) jelenítenek meg. Az e héten Japánban zajló CEATEC technológiai kiállításon a Sharp bemutatta új prototípus monitorát, melynek 4.096×2.160 pixel felbontása (8,84 millió pixel) az említetnél több mint kétszer több vízszintes pixelt és dupla annyi függőleges képsort kínál.

Sharp_4Kx2K_LCD_550x367.jpg
Az igen apró részletek megjelenítésére alkalmas még fejlesztési fázisban lévő képernyő felosztva négy nagyfelbontású kép megjelenítésre is alkalmas. A monitort elsősorban a film és televíziós produkciós házak és az orvosi kutatások céljára lehet alkalmazni.

További prototípusok között a gyártó bemutatta Mega Contrast technológiájú képernyőjét is, melynek kontrasztaránya 1 millió az 1-hez, a tipikus LCD képernyők 1.200:1 értékével szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .