NEC házi-mozi projektor újdonságok

1. Oldal

Az új NEC HT410, HT510 vetítők megfizethető áron igyekszenek eleven, könnyen előállítható nagyméretű képet nyújtani a vásárlóknak.
A CEDIA kiállításon mutatta be a NEC két új Showcase Series házi-mozi vetítőjét. A HT410, HT510 egy chipes DLP projektorok 16:9-es sajátfelbontású, a nagyfelbontású (HD) videojelek fogadására is képes készülékek, melyek a korszerű formatervhez intuitív kezelőfelületet, professzionális szintű megbízhatóságot ígérnek a megfizethető ár mellé. A Showcase Series új tagjai a gyártó négy új plazmakijelzőjéhez és a díjnyertes csúcsmodell HT11001833 vetítőhöz csatlakozik.

NEC HT510
A kristálytiszta, életteli, akár 5 méteres képátlójú, szélesvásznú, 854×480 (HT410) illetve 1024×576 (HT510) pixel felbontású kép előállításáról számos kifinomult technológia gondoskodik. A képváltási tulajdonságokat érzékelő és a megfelelő(3:2 és 2:2 pulldown) jelfeldolgozást kiválasztó váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakító (deinterlacer) processzor remegéstől és fogazottságtól mentes képet állít elő. A videó zajcsökkentő megszűri a VHS, a kábel vagy műholdas jelforrás zavarait, a VORTEX Technology Plus képfeldolgozó technológia javítja a fehérkiegyenlítést, a színhűséget, a képdinamikát és a fekete különböző szintjeit. Az új vetítők nagy fényerejű megvilágítást (normál üzemmódban 1000, csökkentett fényerejű üzemmódban 800 ANSI Lumen) és magyas kontrasztarányt (1200:1) biztosítanak.

Az új NEC házi-mozi vetítők a legkülönbözőbb környezeti és elhelyezési feltételekhez adaptálhatóak. A 3 kg-os tömeg, a manuálisan állítható függőleges lencseeltolás (Lens Shift), az állítható magasságú hátsóláb sokat könnyítenek a megfelelő elhelyezésen. A beépített falszín korrekciós beállítások a nem fehér felületre történő vetítésnél tesznek jó szolgálatot, az AutoSense pedig gombnyomásra optimalizálja a képet a jelforráshoz. Aki saját ízléséhez kívánja igazítani a képet természetesen számos paraméter beállításával, megteheti. A vetítők 26dB-s (Eco-Mode-ban) saját zajukkal csöndesnek mondhatóak. A komponens, S-Video és kompozit videobemenetek, valamint az SXGA+ (1400×1050) számítógépes felbontásig kompatíbilis analóg RGB bemenet megfelelő csatlakoztatást biztosít. RS232-őn keresztül pedig még AV rendszeren központilag vezérelhető is a két vetítő.

A NEC HT410, HT510 vetítők teljesítménye és megbízhatósága a gyártó évtizedes mérnöki tapasztalatain alapszik. A vetítők lámpáinak élettartama Eco-Mode üzemmódban 50%-al kitolódik (normál üzemmódban 2000, Eco-Mode-ban 3000 óra). Nem véletlen a nagyvonalú jótállási idő.

Hozzánk valószínűleg az év vége felé érkeznek az első ilyen vetítők. A nagyvízen túl 1.495 és 1.995 USD árakon kerülnek forgalomba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .