Netflix: 2023 első negyedévében elkezdődik a jelszómegosztás visszaszorítása

A Netflix megerősítette, hogy már 2023 első negyedévében szélesebb körben szigorít a jelszómegosztás lehetőségén, de még kérdéses milyen megoldással.


A Netfilx részvényeseknek szóló 2022. negyedik negyedéves beszámolója szerint, bár a piacvezető streaming videoszolgáltató előfizetőinek száma az átmeneti visszaesést követően világszerte közel 7,7 millióval növekedett, de a cég azzal is tovább növelné bevételeit, hogy 2023-ban igyekszik visszaszorítani jelszómegosztás illetve fiókmegosztás széles körben elterjedt gyakorlatát.

Netflix jelszómegosztás

A beszámoló úgy fogalmaz: „Később az első negyedév során várhatóan elkezdjük a fizetett megosztás szélesebb körű bevezetését. A ma széles körben elterjedt fiókmegosztás (100M feletti háztartás) aláássa a Netflix hosszú távú befektetési és fejlesztési lehetőségeit, valamint üzletünk építését. Bár a használati feltételeink a Netflix használatát egy háztartásra korlátozzák, de elismerjük, hogy ez változást jelent a fiókjukat szélesebb körben megosztó tagok számára.”

A Netflix már tavaly tervbe vette a jelszómegosztás lehetőségének felszámolását, és néhány latin-amerikai országban már tesztelte az extra díjas „otthon hozzáadását”. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók némi felár ellenében megoszthassák fiókjukat háztatásukon kívüli személyekkel is.

A jelszómegosztás gyakorlatának visszaszorítását az alábbi további funkciók és megoldások is előmozdíthatják:

  • Képernyőn megjelenő felirat informálja a felhasználót a fiókmegosztással kapcsolatos helyzetről.
  • A felhasználók láthatják mely eszközök használják a Netflix fiókot és azt is, hogy ezek az eszközök mely országokban vannak. A felhasználó visszavonhatja az egyes eszközök hozzáférését.
  • Lehetséges egy meglévő Netflix felhasználói profilt átvitele egy újonnan létrehozott fiókba, így a felhasználó megtarthatja a nézési előzményeit, listáit és egyéb jellemzőit.
  • Esetleg más, még be nem jelentett módszereket is lehetségesek.

A cég biztosította az előfizetőket, hogy Netflix fiókjukkal továbbra is utazhatnak. Közlésük szerint: „Ahogy ma is, minden tag utazás közben nézheti majd (a szolgáltatást), akár TV-n, akár mobileszközön.”

Kérdéses, hogy a cég miként képes megkülönböztetni az utazó felhasználót a megosztott fiókot használótól, de feltehetően ehhez több adatot gyűjtenek a lokációról, az eszközökről és használati mintákról.

A szigorítás feltehetően ebben a negyedévben, valószínűleg csak márciusban lép életbe, mivel a Netflix 2023 második negyedévéig nem számít arra, hogy ez érdemi hatással lesz pénzügyi eredményeire.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .