Netflix: a fiókmegosztás szigorításának intézkedéseiről (Frissítve)

Utazáskor vagy máshonnan, például a nyaralóból továbbra is használható a Netflix, de a fiókmegosztás egy háztartáson kívüli „vendégfelhasználóval” már havi 990 Ft-ba kerül.


Frissítés:

Május 24. óta a magyar felhasználók számára is lehetséges a Netflix háztartás beállítása vagy frissítése. „Ha nem állítasz be Netflix háztartást, automatikusan beállítunk neked egyet az IP-címed, az eszközazonosítóid és a fióktevékenységed alapján.”- olvasható a weboldalon, vagyis a szolgáltatás automatikusan is megteszi ezt. A Netflix használata az otthonodon kívül weboldal pedig azt magyarázza el miként lehet a szolgáltatást megszakítás nélkül nézni egy második otthon vagy gyakori utazás ugyanazon helyén.

A Netflix fiókod megosztása című GYIK szerint a Standard valamint Prémium díjcsomaggal rendelkező fióktulajdonosok számára ugyanakkor bevezetésre kerül az egy illetve két vendégfelhasználói fiók megvásárlásának lehetősége. A vendégfelhasználó (tehát a háztartáson kívüli felhasználó) saját profillal, fiókkal és jelszóval rendelkezik, de az előfizetésért a meghívó fizet egyenként havi 990 forintot.

A vendégfelhasználók előnyei közt említendő a saját profil, fiók és jelszó mellett a tartalomkínálathoz való korlátlan hozzáférés és az, hogy a video- és hangminőség megegyezik az őket meghívó előfizetőjével.  A főbb különbség, hogy a vendégfelhasználó ugyan bármely eszközön nézheti a Netflixet, de egyszerre csak egy eszközön, letölteni csak egy telefonon vagy tableten tud és egy profilja lehet, nem hozhat létre többet. A vendégfelhasználónak ugyanabban az országban kell aktiválnia a fiókját, mint ahol a fióktulajdonos létrehozta a sajátját.

2023. február 7.:

Januárban már tudott volt, hogy a Netflix még az első negyedévben szigorításokra készül a fiókmegosztás gyakorlatának visszaszorítására. Azt azonban még nem lehetett tudni, hogy a cég miként igyekszik megkülönböztetni a streaming szolgáltatást utazás közben vagy a nyaralójában használó ügyfelet a megosztott fiókot használótól. Nos, mostantól már ez is tudható.

Netflix fiókmegosztás

A fiókmegosztás visszaszorítására irányuló intézkedések természetesen kihatnak a streaming platform használatára, némileg bonyolítva majd azt a felhasználók számára.

A Netflix egy fiókot egy háztartáson belüli megosztásra szánt, mégpedig azoknak, akik a fióktulajdonossal egy helyen élnek. A cég célja, hogy az adott háztartásodon kívül élők saját fiókot hozzanak létre, ha nézni szeretnék a szolgáltatás tartalmait. A Netflix az IP-címeket, az eszközazonosítókat, a fióktevékenységet és egyéb tényezőket figyelve be tudja állítani, hogy mi az úgynevezett „elsődleges helyszín”, ahol a fiókot használják, illetve azt is, ha valaki az adott háztartáson kívüli eszközről jelentkezik be a fiókba.

A Netflix fiókmegosztás szigorítására bizonyos országokban – ahol ez működik – az elsődleges helyszínhez kapcsoló eszközök társításához azokkal havonta (pontosabban 31 naponként) legalább egyszer csatlakoztatni kell az elsődleges helyen működő hálózathoz (akár WiFi-n), meg kell nyitni a Netflix alkalmazást vagy webhelyet, és meg kell nézni valamit.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .