Netflix játékok: indul a tesztelés TV-s platformokon

A Netflix az Egyesült Királyságban és Kanadában hivatalosan is elkezdi tesztelni a felhőalapú játékok szolgáltatását jelentősebb TV-s platformokon, kivéve az Apple TV-t.


A Netflix felhőalapú játékok bővítésére vonatkozó márciusi bejelentését tettek követték, és most itt az újabb közlemény a játékok több eszközön történő teszteléséről.

Netflix játék

Eszerint a Netflix megteszi az első lépést, hogy mobileszközök mellett a játékok TV-n és számítógépen is játszhatóak legyenek. Ez az egyelőre korlátozott bétateszt kis számú kiválasztott felhasználóval Kanadában és az Egyesült Királyságban zajlik majd.

Bizonyos TV platformokon, majd a következő hetekben pedig támogatott böngészővel PC-n és Mac-en a Netflix.com weboldalon keresztül két streaming játék lesz elérhető a kezdeti tesztben: az Oxenfree a Netflix Game Studio alá tartozó Night School Studio-tól, és a Molehew’s Mining Adventure, egy drágakőbányász arcade játék.

A PC-t és Mac-et használók billentyűzettel és egérrel játszhatnak. A TV-ken való játékhoz a Netflix új okostelefonos játékkontroller alkalmazására van szükség, ami jelenleg iOS-en érhető el.

Netflix-TV-PC-játék

A Netflix közleménye szerint: „Ez a korlátozott bétaverzió a játék-streamingtechnológiánk és a kontroller tesztelésére szolgál, és arra, hogy idővel javítsuk az előfizetői élményt. A TV-s játékok legelső partnereink kiválasztott eszközein fog működni, köztük: Amazon Fire TV streaming médialejátszók, Chromecast Google TV-vel, LG TV-k, Nvidia Shield TV, Roku készülékek és TV-k, Samsung Smart TV-k és Walmart ONN. Folyamatosan további eszközökkel bővül a kínálat.”

Az Apple TV tehát nincs a támogatott eszközök között. Az Apple csak önálló alkalmazásként megjelenő streaming játékokat tesz lehetővé. Az Apple TV-n való játék másik módja az lenne, ha letölthető címként kínálnák őket – ahogy a mobileszközök Netflix játékait.

A cég végső célja, hogy minden Netflix elérésére alkalmas eszközön játszhatóvá váljanak a játékok.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .