Netflix játékok: egyre nagyobb számban majd TV-kre is

A Netflix növeli streamingszolgáltatásában a felhőalapú játékok számát, amelyek már nemcsak mobilkészülékeken, de TV-ken, PC-ken és más eszközökön is játszhatóak lesznek.


2021 végén jelentek meg a Netflix játékok az előfizetés részeként, vagyis plusz díj megfizetése vagy hirdetések nélkül. A cég közleménye a játékok bővítésre vonatkozó hosszú távú tervekről tájékoztat.

Netflix játékok

A Netflix külső játékokért felelős alelnöke, Leanne Loombe által jegyzett közlemény szerint: „Kicsit több mint egy éve indítottuk el a Netflixen a játékokat, hogy még több szórakozást kínáljunk tagjainknak a Netflix előfizetés részeként. Ezalatt a rövid idő alatt 55 játékot adtunk ki, további 40-et tervezünk az év folyamán, és 70-et fejlesztünk partnereinkkel. Mindezt a házon belüli játékstúdióink által jelenleg fejlesztett 16 játékon felül. Célunk, hogy széles játékportfóliót fejlesszünk – különböző műfajokban és formátumokban -, mert hiszünk abban, hogy mindenki örömét leli a játékokban, ha megtalálja a számára megfelelőt (vagy többet!).”

A Netflix játékok között januárban mutatkozott be a Valiant Hearts: Coming Home, elsőként a három Ubisoft játék közül. A következő április 18-án a Mighty Quest: Rogue Palace lesz. A városépítő Terra Nil március 28-án, a Monument Valley és a Monument Valley 2 pedig 2024-ben érkezik. (Lásd a cikk végi videoelőzeteseket.)

A Netflix játékok most még csak Android és iOS mobilkészülékekkel kompatibilisek, de a cég megerősítette, hogy azt tervezi azok TV-kre, PC-kre, médialejátszókra és minden más Netflix alkalmazással rendelkező eszközre is eljutnak majd. Azt még nem tudni, hogy ez mikor valósul meg, ahogy azt sem, hogy a tervezett illetve jelenleg fejlesztett játékok TV kompatibilisek-e.

Emlékezetes, hogy a Google nemrégiben állította le a Stadia streaming játékszolgáltatását. Az ARM processzorarchitektúrán nyugvó Netflix letölthető játékok alapja azonban nagyon eltér a Google Stadia megközelítésétől, és a Netflix azt mondja, hogy a felhőalapú játékokkal kapcsolatos megközelítése a lassú haladás, a tanulás és az alkalmazkodás lesz.

A Digital Trends Leanne Loombe nyilatkozatát idézi: „Ezen utunk nagyon korai szakaszában járunk, de igen elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a játékok bárhol játszhatóak legyenek, ahol van Netflix. Meggyőződésünk, hogy a felhőalapú játék lehetővé teszi számunkra, hogy bármilyen képernyőn könnyen hozzáférjünk a játékokhoz, súrlódásmentesen, és ezt a hozzáférést biztosítsuk a játékélményekben. De nagyon átgondoltan akarjuk megtervezni, hogyan építjük ezt fel, és hogyan juttatjuk el a tagjainkhoz, … ahogyan a mobiljátékok esetében is tesszük, lassan fogunk haladni.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .