Netflix: megújul a TV alkalmazás felhasználó felülete

A TV-s Netflix alkalmazás új kezelőfelületén a gyorsabb navigálást oldalsávban előtűnő menü szolgálja, a videó előnézetek dominánsan jelennek meg, könnyebb a keresés és a „My list” funkciók elérése.


A TV-ken működő 2018-as Netflix felhasználói felületét úgy alakították át, hogy még könnyebben meg lehessen megtalálni nézni a TV képernyőjén nézni kívánt tartalmat. Stephen Garcia, a cég termékinnovációs igazgatójának nyilatkozata szerint: „Az új TV interfészt a Netflix élmény egyszerűbbé és innovatívabbá tételére tervezték. Először is könnyebb a szolgáltatáshoz hozzáadott új tartalom keresése és megtekintése. Szintén sokkal egyszerűbb elkezdeni a böngészést akár egy sorozattal vagy filmmel; kutatásaink azt mutatták nekünk, hogy míg előfizetőink általában nem tudják, pontosan mi a címe annak, amit nézni szeretnének, azt nagyon jól érzik, hogy egy gyors sorozat epizódra vagy egy hosszabb filmélményre vannak-e hangolódva.

A legnyilvánvalóbb változás a baloldalon előbukkanó oldalsáv menü, benne a „Search” (keresés), a „Home” (kezdő), a „Series” (sorozatok), „Movies” (filmek), „My List” (listám) és „New” (újdonság) mappákkal. Korábban ezeket nehezebb volt megtalálni a Netflix vízszintes sorakozó menüpontjai között. Az eddig TV kezelőfelülettel összehasonlítva nagyobbak lettek az előnézeti videók is, melyeket még mindig nem lehet kikapcsolni.

Az új TV-s Netflix felhasználói felület fokozatosan kerül bevezetésre világszerte a különböző készülékeken, köztük okos TV-ken, médialejátszókon és játékkonzolokon. A cég további magyarázat nélkül azt is közli: „Nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy néhány éve a TV élményhez bevezetett előnézeti videó segített előfizetőinknek rövidíteni a böngészéssel töltött időt, ez az új design az elkövetkezendő hónapokban megjelenő számos fejlesztés egyike, ami még jobbá teszi a Netflix-et tagjaink számára világszerte.”

A TV-s felhasználói felület legutóbb 2013-ban újult meg, s mivel a tartalmak megtekintésének 70%-a TV képernyőn történik, ezért a Netflix számára fejlesztési szempontból ez a legfontosabb. Nem véletlen, hogy a cég az okos TV-kre ajánlási programot dolgozott ki alkalmazásuk használhatóságát minősítve.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .