Netflix: 70%-ban TV-n nézik a szolgáltatást

Netflix alkalmazás ma már szinte minden okos eszközön megtalálható, de a cég elmondása szerint az összes megtekintett tartalom 70%-át TV-n nézik a felhasználók, még azok is, akik a PC-ről vagy mobil eszközről regisztrálnak, végül eljutnak a TV-re.


Úgy tűnik a TV továbbra is az otthoni szórakozás legfontosabb eszköze és nem veszi át helyét az amúgy a számítógépeket sok szempontból kiváltó okostelefon és táblagép.

Ezt igazolják sok egyéb mellett azok az adatok, amelyeket az újabb előfizetői rekordokat döntő Netflix gyűjtött és a Recode tett közzé. Eszerint a hagyományos televíziózást mindinkább felváltó legnagyobb globális online videotéka – avagy streaming szolgáltató – felhasználói az idő elteltével inkább nagyobb képernyőn szeretik megtekinteni a kínált tartalmakat.

A fenti grafikonon az látható, hogy a felhasználók döntő többsége számítógépen (40%) és okostelefonon (30%) regisztrál a Netflix szolgáltatásra, de 6 hónap elteltével a tartalmak megtekintésének 70%-a már TV előtt ülve történik meg.

A gyerekek – vagyis a jövő tartalomfogyasztói – még a felnőtteknél is nagyobb valószínűséggel nézik TV-n a nekik szóló Netflix műsorokat.

Mindez persze teljesen érthető. A számítógépek, a táblagépek és okostelefonok mellett ma már a TV-k is – a régebbiek egy médiaeszközön keresztül közvetve – az internetre csatlakoznak. Ki ne szeretné kedvenc filmjét egy aprócska képernyő helyett egy jóval nagyobbon, vagy akár egy vetítővásznon nézni, egy sokkal nagyobb élményt nyújtó akár térhangzás előállítására is alkalmas hangrendszerrel?

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

3 hozzászólás “Netflix: 70%-ban TV-n nézik a szolgáltatást” bejegyzéshez

  1. Nekem két dolog nem jutna eszembe. A tévén kívül más eszközön Netflixet nézni és a tévén regisztrálni a Netflixre. Csak még mielőtt túl messzemenő következtetést vonnánk le az adatokból.

      1. És ennek is biztos megvan az oka. De a regisztrációnak használt eszköz szerintem nem feltétlenül azonos a használati eszközzel, márpedig a cikk vándorlásnak tekinti az eszközváltást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .