Netflix: nálunk még nem szűnik meg az Alap díjcsomag

A Netflix sok országban megkezdte a legolcsóbb, hirdetések nélküli „Alap” díjcsomag kivezetését, így az új felhasználóknak többe kerül majd a hirdetések elkerülése.


Tavaly november óta a hazai Netflix Alap díjcsomag képminősége is 720p HD-re javult, és még reklámok nélkül kerül annyiba, mint amennyit a britek, a franciák és a spanyolok fizetnek a hirdetésekkel támogatott „Basic with Ads” előfizetésért.

Netflix díjcsomagok

A CTV News híre szerint a 10 kanadai dollár (kb. 2.560 Ft) havidíjú reklámmentes „Basic”, azaz Alap díjcsomag először Kanadában kerül kivezetésre, de rejtve van már a regisztrációs oldalon más országokban, köztük az USA-ban is, ahol a Netflix olcsóbb, reklámokkal támogatott „Standard with ads” díjcsomagja is elérhető.

A kanadai Netflix ügyfélszolgálati oldalán az olvasható: ’Az Alap díjcsomag már nem érhető el az új vagy újracsatlakozó tagok számára. Ha jelenleg az Alap díjcsomagban van, akkor ezen a csomagon maradhat, amíg díjcsomagot nem vált vagy nem törli fiókját.” Vagyis a meglévő előfizetők maradhatnak a reklámmentes „Alap” díjcsomagban, amíg le nem mondják azt.

A közelmúltban a Netflix megerősítette, hogy valójában több pénzt keres a legolcsóbb hirdetésekkel támogatott díjcsomaggal, mint a hirdetésmentessel, s ez lehet a döntés mögötti motiváció.

A Netflix csak néhány országban indította el a reklámokkal támogatott díjcsomagot, így az összes többi országban egyelőre vélhetően megmarad a reklámmentes Alap opció, legalábbis addig, amíg a piacvezető streamingszolgáltató nem dönt a szélesebb körű bevezetésről.

A hazai Netflix Árak és díjcsomagok weboldal szerint egyelőre változatlanul, havi 2.490 Ft az Alap díjcsomag ára, ahogy a Standard illetve Prémium sem drágult még, sőt ezekhez egy illetve két úgynevezett vendégfelhasználói hely is hozzáadható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .