OLED TV: nyomtatással előállított TV panelt mutatott be a JOLED

A Finetech Japan 2018 kiállításon látott 140 centis (55 hüvelykes) 4K TV panel azt hivatott bemutatni, hogy mire képes a Japan OLED (JOLED) Inc. tintasugaras nyomtatási gyártástechnológiája.


A több mint négy éve alapított Japan OLED (JOLED) Inc. a Panasonic és a Sony korábbi OLED kutatásfejlesztési eredményeit és technológiáit felhasználva gyárt OLED képernyőket. A cég a múlt héten lezajlott Finetech Japan 2018 kiállításon bemutatta első tintasugaras nyomtatással előállított 140 centis (55 hüvelykes), 4 K OLED TV paneljét.

Az OLED-Info.com beszámolója szerint a panel 3.840 x 2.160 képpontjának RGB, azaz vörös, zöld és kék részpixeleit nyomtatással viszik fel a TAOS (Transparent Amorphous Oxide Semiconductor, az IGZO technológia egy válfaja) meghajtó hátlapra. A panel 100% DCI (135% sRGB) színtér reprodukálására és 120 Hz-es képfrissítésre képes.

A JOLED korábban úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nem tervezi nagyméretű OLED képernyők gyártását, így ez a prototípus csak azt hivatott demonstrálni, hogy mire képes a cég nyomtatási technológiája.

A cég további 55 centis (21,6 hüvelykes) Full HD és 4K felbontású OLED paneleket is bemutatott. Ez utóbbiak közül az egyik a hamarosan megjelenő Asus PQ22UC monitorba kerül beépítésre, a másik pedig orvosi célú monitorokhoz készül.

A JOLED más hajlékony és merev OLED paneleket is gyárt a legkülönbözőbb célokra 2017. óta kis mennyiségben egy 4,5 generációs gyártósoron. A cégnek várhatóan 2020-ban kezd el működni az 5,5 generációs gyártósora. Mivel a kisméretű OLED képernyők szegmensét a Samsung, a nagyméretűekét pedig az LG Display uralja, ezért a JOLED a közepes méretű OLED panelekre összpontosít.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .