LG: szabadalom a képarányhoz mozgó hangszórókkal igazodó TV-ről

Az LG ötletes megoldást talál arra, hogy a képernyőn ne legyenek fekete sávok láthatóak különböző képarányú tartalmak nézésekor, amit mindjárt szabadalmaztatott is.


Napjaink 16:9 képarányú TV-in ma már többnyire ennek megfelelő tartalmakat nézünk, de az ilyen képernyőn a 21:9 képarányú mozifilmek felett és alatt, a régebbi 4:3 képarányú filmeknél és tévéműsoroknál pedig kétoldalt fekete sávokat vagyunk kénytelenek nézni.

A Letsgodigital cikke szerint az LG olyan 21:9 képarányú TV-t szabadalmaztatott, amin ilyen fekete sávok nem láthatóak, mert a képernyő két oldalán pont olyan széles lapos hangszórók vannak, mint a 21:9 és a 16:9 képarány közötti különbség, és ezek a hangszórók mozgathatóak. A képernyő előtt elcsúsztatható hangszórók ugyanis elrejthetik a függőleges fekete sávokat. A TV szó szerint kissé kisebb lesz, ha 16:9 tartalmat nézünk a 21:9 arányú képernyőn. A megoldás a 4:3, a 16:9 és 21:9 képarányt is támogatja.

A design szabadalmat a WIPO Haque Express és az LG idén májusban nyújtották be és november 23-án publikálták példákkal illusztrálva. Ezeken látható, hogy a TV két oldalán a hangszórópaneleket befelé mozgatva tüntethetőek el a fekete sávok. Készenléti üzemmódban a két hangszóró a képernyő jobb szélére mozog talán az unalmas szimmetriát megtörve. Az LG a különböző  szobabelsőkre gondolva különböző színváltozatokban gondolkodik.

Függetlenül attól, hogy megvásárolható termékként viszontlátjuk-e ezt a koncepciót, egy hónap múlva Las Vegasban megnyílik a CES 2019, ahol az ehhez hasonló újításokkal megjelennek a kiállítók.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .