WiSA: vezeték-nélküli hangátvitel a 2019-es LG UHD TV-kben

A 2019-es LG 4K UHD OLED és LCD TV-k a Summit Wireless Technologies együttműködése révén „WiSA Ready” minősítéssel kompatibilisek lesznek a WiSA USB adóval.


A CES 2019 közeledtével a WiSA alapítótag Summit Wireless Technologies (Summit) és az LG Electronics (LG) bejelentették globális együttműködésüket, melynek révén az LG 4K UHD OLED és LCD TV-k a Summit technológiájával és a WiSA tanúsítványával „WiSA Ready” készülékként kompatibilisek lesznek WiSA USB adókkal. Ezzel az LG érintett jövő évi TV-kről vezeték-nélkül továbbítható a sokcsatornás hang egy sor minősített hangsugárzóhoz és más hasonló házimozi hangrendszerhez.

A LG új TV-it, köztük a várhatóan kilenc új „WiSA Ready” minősítésű szériát a CES 2019 kiállításon mutatja be januárban.

A WiSA vezeték-nélküli audió adó-adaptert USB interfésszel az LG Innotek (LGIT) kínál, míg az USB audiofunkciót a Summit alkalmazásspecifikus integrált áramkörébe (ASIC) tervezték be. Az 5 GHz körüli U-NII sávban működő USB-s vezeték-nélküli adó kicsi, olcsó, egyszerű és csatlakoztatható minden WiSA Ready” TV-hez, PC-hez, játékkonzolhoz vagy médialejátszóhoz. Az adóval kisugárzott sokcsatornás audiojelet olyan  kompatibilis audió komponensek képesek megszólaltani, mint amilyeneket például az Axiim, a Bang & Olufsen, az Enclave Audio, a Harman Kardon és a Klipsch kínál.

Tim Alessi, az LG Electronics marketing igazgatója szerint: „Napjaink új generációs szórakoztató rendszerének központjai az okos TV-k, és a hangzás is elengedhetetlen a teljes élményhez. A WiSA Ready képernyőkkel elismerjük azokat a hatalmas előnyöket, amelyeket a fogyasztók élvezhetnek a nagyképernyős otthoni szórakoztatást kiegészítő valóban magával ragadó, vezeték-nélküli hangzás használatával, a filmektől, a videóktól a játékokig, a portokig és még sok másig.”

A WiSA technológiája a viszonylag kevéssé foglalt 5,2-5,8 GHz frekvenciasávban működik, kevesebb, mint 5 ms késleltetéssel továbbítja a 24 bites akár 96 kHz mintavételezésű 8-csatornás tömörítetlen audiót, támogatva a legújabb köztük a Dolby Atmos és DTS:X audioformátumokat is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .