Panasonic: a 2007-es plazma TV-k

1. Oldal

Idén a Panasonic 7-es, 70-es és 700-as sorozatszámokkal 13 új, HD-ready plazma TV modellel jelenik meg az európai kontinensen. Ezek közül 5 „PY”” típusszámú teljes 1080p HD felbontású, és az összes többi „PV” megjelölésű is nagyfelbontású.
Az új VIERA plazma TV-k legfontosabb technológiai újdonságai az alábbiakban foglalhatóak össze:

A továbbfejlesztett V-REAL II, és a teljes HD modellekben alkalmazott V-REAL Pro II képfeldolgozási technológiák még tökéletesebb képet ígérnek, különösen a még jobb mozgásmegjelenítés és képzaj-csökkentés révén.

A PV7 -es sorozat kivételéven az összes készülék digitális jelprocesszáló chip-készlete 1080p videojel felbontású, vagyis a Blu-ray és HD DVD lemezeken is megtalálható jelformátumban dolgozza fel és továbbítja a képjelet, lekonvertálás, azaz minőségromlás nélkül. A szabványfelbontású TV és DVD jeleket a legapróbb részletek megtartásával egy digitális Re-mastering processzor skálázza fel 1080p HD jellé.

A mozgásmintán alapuló zajcsökkentés redukálja a hamis kontúr zajokat, érzékeli a zajképző mozgásmintákat, és a szükséges korrekciókkal javítja a képet. Így még a nagy mozgási sebességű képek is tiszták és élesek maradnak, ami lehetővé teszi a plazmaképernyők felbontásának tökéletesebb kihasználását.

A teljes HD panelek meghatása 16 bites, így 4.096 árnyalati lépcső megjelenítésére képesek, a többi HD modell panelmeghajtása 3.072 árnyalati lépcsőt kezel.

A Panasonic saját, már jól bevált Real Black Drive System panelmeghajtása és Deep Black Filter képernyőszűrője továbbra is kivételesen mély feketéket és maximálisan 10.000:1 (a teljes HD modellek esetében 5.000:1) kontrasztarányt eredményez.

A 10. generációs plazma panelek a pixeleket alkotó cellák rekeszarányának megnövelésével és a plazmakisülés hatékonyságának javításával most már 107 centis (42”), 127 centis (50”) és 147 centis (58”) méretben is készülnek teljes HD azaz 1920×1080 pixel felbontással. Ezeken átskálázás nélkül élvezhetőek a 1080p műsorok mondjuk Blu-ray vagy HD DVD lemezekről.

A saját fénykibocsátás miatt széles a látószög, és a gyors mozgással járó akciójelenetek és sportműsorok is nagy mozgásfelbontásban jeleníthetőek meg. A panel által előállított színtartomány tökéletesen lefedi a HDTV szabványban (ITU-R BT.709) rögzített színreprodukciós követelményt. A 3D színkezelés a színek egyensúlyának megváltoztatása nélkül, precízen képes korrigálni az egyes színeket. A képpontok vörös (R), zöld (G), kék (B) alképpontjai (Sub-Pixel) külön-külön vezéreltek, így az átlós képrészleteken is egyenletes a kontúr, s nem fogazott.

Az eddigi HDAVI vezérlés helyébe a VIERA Link lép, mely továbbra is a HDMI csatlakozáson keresztüli vezérlésátvitelt jelöli. Vagyis ezzel egy kábelen keresztül nemcsak a digitális audio- és videojel átvitel oldható meg, de a TV-hez csatlakozó kompatibilis készülékek (DVD felvevő, BD lejátszó, HD videó kamera) vezérlése is, mégpedig a TV távirányítójával.

A PY700-as és PV700-as sorozatú csúcsmodelleken három (egy elől, kettő a hátlapon), a többi készüléken két HDMI bemenetet találunk, melyek a nagyfelbontású 720p és 1080i mellett már az 1080p (50/60Hz) videojel formátumot is fogadják.

A csúcsmodellek rendelkeznek SD memóriakártya nyílással is, melyen keresztül digitális (JPEG) fotók illetve a PY700-as modellek esetében a nagyfelbontású AVCHD szabvány szerinti videofelvételek tekinthetőek meg. Természetesen a legújabb, 4GB kapacitású SDHC kártyákat is támogatják az új VIERA plazma TV-k

A csúcsmodellek hangszóróinak membránja bambusz rostból készül, ami nemcsak környezetbarát megoldás, de a gyártó szerint erőteljes és tiszta magas hangokat is eredményez.

Ökológia szempontból fontos, hogy egyetlen új VIERA plazma TV sem tartalmaz ólmot, és energiafogyasztásuk is kedvező.

TH-42PV70.JPG
Az új készülékek fekete köntösbe öltöznek.

Teljes HD felbontású modellek:
TH-58PY700P, TH-50PY700P, TH-42PY700P
TH-50PY70P, TH-42PY70P

HD felbontású modellek:
TH-50PV700P, TH-42PV700P
TH-50PV70P, TH-42PV70P, TH-37PV70P
TH-50PV7P, TH-42PV7P, TH-37PV7P


DVB-T digitális tunerrel rendelkező modellek hazai forgalmazásáról egyelőre nem tudni.

Az új VIERA plazma TV-k április és június között kerülnek piacra idehaza, az árak még nincsenek véglegesítve.

2 hozzászólás “Panasonic: a 2007-es plazma TV-k” bejegyzéshez

 1. Üdvözlöm!

  A TH-37PV7P modell rendelkezik DVB-c tunerrel, digitális kábel kompatibilis?

  A választ előre is köszönöm.

  Tibor

  1. Üdvözlöm Tibor!

   A TH-37PV7P készülékbe csak analóg tunert építettek, digitális (DVB) műsorok vételére még nem alkalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .