Panasonic: a PT-AT6000E a márka utolsó házi-mozi vetítője?

1. Oldal

Hivatalosan meg nem erősített híresztelések szerint, a Panasonic felhagy a házi-mozi vetítők gyártásával, így lehet, hogy a még 2012-ben megjelent PT-AT6000E után már nem is lesz újabb az otthoni szórakoztatást szolgáló modellje.


Idén májusban különböző fórumokon egyszer már szárnyra kapott a pletyka, és most egy francia Panasonic kereskedelmi forgalmazótól származó megerősítésre hivatkozva a projection-homecinema.fr közli, hogy a Panasonic többé nem gyárt házi-mozi vetítőket. A cikkre a Panasonic helyi sajtóirodája úgy reagált, hogy még nem elfogadott a házi-mozi és üzleti célú vetítők leállítása, és a jövő februári ISE kiállításon kerül bemutatásra a márka új 2014-es vetítőválasztéka. A Panasonic, mint a piac meghatározó szereplője, különösen az 5.000 lumen feletti fényerejű szegmensben éppenséggel erősíteni szándékszik pozícióit.


Az viszont tény, hogy a még 2012 augusztusában bemutatott Panasonic PT-AT6000E megújult 3D házi-mozi vetítőt idén nem követte új modell. Pedig a márka a PT-AE100 11 évvel ezelőtti megjelenése óta minden évben új házi-mozi vetítővel jelent meg a piacon.

A ma már mindinkább megfizethető igen nagyméretű, a 2 métert is meghaladó képátlójú LCD képernyők sok alkalmazásból kiszoríthatják a vetítőket. A vetítőpiac várható szűkülésére reagálva a Mitsubishi kiszállt a projektorgyártásból. Nem lenne meglepő, ha a Panasonic a plazma TV gyártás és forgalmazás leállítása után racionalizálná vetítőkínálatát is, feladva a kevésbé nyereséges házi-mozi és kis üzleti vetítők piacát.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: 2013 decemberében leáll a plazma TV gyártás
Mitsubishi: a projektorgyártásnak vége
Panasonic PT-AT6000E: megújított 3D házi-mozi vetítő
Nem használja a Sanyo márkanevet a Panasonic

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .