Panasonic DP-UB9000: új prémium Ultra HD Blu-ray lejátszó (Frissítve)

A Panasonic csúcskategóriás Ultra HD Blu-ray lejátszója támogatja a dinamikus metaadatokat alkalmazó Dolby Vision, HDR10+ formátumokat és „páratlan hangot” ígérő analóg kimeneteket kínál majd mikor augusztusban piacra kerül 999 € (kb.  320.000 Ft) áron.


Frissítés:

Panasonic a müncheni High-End 2018 kiállításon bemutatta prémium Ultra HD Blu-ray lejátszóját, amit augusztustól lehet majd kapni 999 € (kb. 320.000 Ft) áron.

2018. február 3.:

A korábban megismert 2018-as új Ultra HD Blu-ray lejátszói mellett a Panasonic ma bejelentett egy új csúcsmodellt is DP-UB9000 típusszámmal. Ahogy a megfizethetőbb DP-UB820, úgy egy későbbi szoftverfrissítéssel a csúcsmodell is támogatja majd a prémium HDR10+ és Dolby Vision HDR formátumokat, melyek a dinamikus metaadatok előnyeit kihasználva optimalizálják a képminőség, különösen a megcsillanásokat és az árnyalati részleteket.

Ultra HD Blu-ray lemezen nagyjából 30 Dolby Vision film kapható, de HDR10+ formátumban még nem jelent meg semmi lemezen pedig a 20th Century Fox és a Warner Bros elkötelezte magát a HDR10+ mellett.

A DP-UB9000 a gyártó szerint „páratlan hangot” kínál. Úgy tervezték, hogy analóg hangkimenete a legigényesebbek elvárásainak is megfeleljen.

A kiadott sajtóközlemény szerint: „A HCX processzor magas képminősége mellett a referenciaosztályú UB9000 rendkívül magas hangminőséget kínál analóg audio áramköreinek köszönhetően, köztük a dedikált audio tápellátásnak, a nagy tudású D/A konverternek és XLR szimmetrikus kimenetnek. Nagy merevségű és alacsony súlypontú újonnan kifejlesztett vibrációcsökkentett házában az UB9000 kiváló hangminőséget nyújt. Ez az izgalmas új modell a Panasonic Blu-ray lejátszók történetének eddigi legkiválóbb kép- és hangminőségével még magasabbra helyezi a lécet az audiovizuális élmények rajongói számára.”

A DP-UB9000 THX minősítéssel rendelkezik, két HDMI kimenetének egyike csak audiojelet szolgáltat, és többek között a 4K felbontású tartalmakat is támogató népszerű streaming alkalmazásokat is kínál.

A Panasonic 2018-as Ultra HD Blu-ray kínálat tehát öt modellből áll, melyek közül kettő támogatja a Dolby Vision, három a HDR10+ formátumot, négy lesz alkalmas a Google Assistant és az Amazon Alexa funkcióra, lehetővé téve a videó lejátszás beszédhanggal történő vezérlését.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a DP-UB9000 mikor kerül piacra és mennyi lesz az ára.

Panasonic DP-UB9000 – jellemzők:
Minőségi kép
● Ultra HD Blu-ray lejátszás (4K/HDR)
● HCX processzor Ultra HD Blu-ray lejátszókhoz
HDR10+/Dolby Vision dinamikus metaadat-technológia támogatás
● 4K High-Precision Chroma feldolgozás színfeldolgozás
● 4K Direct Chroma felskálázás
● 4K 60p/50p/4:4:4 kimenet
● HDR optimalizáló
● FULL HD 3D Blu-ray Disc lejátszás
● THX tanúsítvány (hamarosan)
Minőségi hang
● 7.1-csatornás analóg audiokimenet
● 2-csatornás analóg audiokimenet (XLR/RCA)
● Minőségi audió alkatrészek
● TWIN HDMI PURE AV (két külön kimenet)
● High Clarity Sound Premium
● HDMI alacsony órajel-bizonytalanság eljárás
● Digitális csöves hang fel-mintavételezéssel
● Nagy-felbontású audiolejátszás (11,2 MHz/5,6 MHz/2,8 MHz DSD, ALAC, FLAC, WAV, AIFF)
● 192 kHz/96 kHz Surround Re-master
● Nagy merevségű készülékház exkluzív külsővel
Smart funkciók
● Működés hangsegédlettel
● 4K VOD támogatás (NETFLIX/YouTube/Amazon)
● 4K Networking (4K videó/4K Jpeg lejátszás)
● Internetes alkalmazások
● Hálózati tartalmak lejátszása
● Hálózati meghajtó hozzáférés
● Külső merevlemez lejátszás
● Okostelefon/táblagép képernyőtükrözés
● Beépített WLAN
● Indítóképernyő
● Vezérlés HDMI csatlakozással
Dedikált audió tápellátás

Váltóáramú/egyenáramú átalakító áramkör
Az audióhoz használt elválasztott pozitív/negatív tápátalakító áramkör nagy dinamikatartományt biztosít és csökkenti a digitális áramkörökből származó zajt és feszültségingadozást. Ráadásul a magas hangminőségű elektrolitkondenzátorok és az újonnan kifejlesztett OFC (oxigénmentes réz) kapcsolótranszformátor csökkenti a tápimpedanciát.

10 külön egyenáramú stabilizátor áramkör
A D/A átalakító külön digitális és analóg tápellátással rendelkezik. A 2 és a 7.1 analóg csatornák is szét vannak választva, és a 2-csatornás kimenethez a jobb és bal csatornák referenciafeszültségei is önállóak, így jön ki a 10 stabilizált áramköri tápvonal csökkentve az kölcsönhatásokat és a torzítást. Ráadásul magas hangminőségű elektrolitkondenzátorokat alkalmazva az analóg csatornában a zaj csökkentése érdekében.

Analóg audioáramkör

Nagy tudású D/A átalakító
A 2- és a 7.1-csatornás áramkör is nagy tudású, bemeneti kompatibilitással, magas jel/zaj viszonnyal és nagy dinamikatartománnyal rendelkező D/A átalakítók.

Különleges áramköri lap az analóg kimenethez
A 2- és 7.1-csatornás kimenetek analóg áramköreit speciális, üvegszálas epoxi lapra szerelik. Az olyan minőségi alkatrészekkel együtt, mint amilyenek az alacsony zajú műveleti erősítők és az audiominőségű elektrolitkondenzátorok, teljesen kiegyensúlyozott jelátvitel valósul meg differenciál áramkörök használatával végig a D/A átalakító kimenetéttől egészen az XLR kimeneti csatlakozóig.

2-csatornás (RCA/XLR) és 7.1-csatornás kimeneti csatlakozók
Különállóak a 2-csatornás és a 7.1-csatornás kimeneti csatlakozók is. Ráadásul a 2-csatornás kimenet az RCA-n kívül szimmetrikust XLR kimeneti csatlakozókkal is rendelkezik.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .