Panasonic: Dolby Vision/HDR10+ Ultra HD Blu-ray lejátszó 2018-ra (Frissítve)

A Panasonic első Ultra HD Blu-ray lejátszója, ami támogatja a Dolby Vision és a HDR10+ dinamikus meta-adatokat alkalmazó prémium HDR formátumokat már idehaza is kapható.


Frissítés:

Panasonic új Ultra HD Blu-ray lejátszói közül a dinamikus meta-adatokkal kísért Dolby Vision és HDR10+ tartalmakat is kezelő DP-UB820-at egy hazai internetes forgalmazó 134.990 forintért kínál. A Dolby Vision nélkül, de a HDR10+ formátumot támogató DP-UB420  79.990 Ft, a szabvány által kötelezően előírt HDR10 lejátszására alkalmas DP-UB330 és DP-UB320 74.990 Ft illetve 69.990 Ft ajánlott fogyasztói árakon kaphatóak idehaza.

2018. január 8.:

A Panasonic TV-k nem támogatják ugyan a Dolby Vision HDR formátumot, de a márka új DP-UB820 Ultra HD Blu-ray lemezjátszója elsőként mindkét dinamikus meta-adatokat tartalmazó Dolby Vision és HDR10+ tartalmat kezeli majd. A cég elmondása szerint ezzel a felhasználói igényekre reflektál, annak ellenére, hogy a Panasonic a HDR10+ szövetség alapító tagjaként elsődlegesen a nyílt és jogdíjmentes alternatív formátumot támogatja.

Mindez természetesen azt is jelenti, hogy a HDR10+ immár része az Ultra HD Blu-ray specifikációnak, ami eddig csak a HDR10-et írta elő kötelezőnek, és a Dolby Vision opcionális volt. A hivatalos bejelentés a CES 2018 megnyitása után várható.

Másik új funkció egy „HDR optimalizáló”, ami árnyalati leképzést végez a lejátszón, beállítva a fényességértékeket, mielőtt a videót a TV-re küldené. Ez olyan korábbi TV-ken javíthatja a HDR képminőséget, amelyek korlátozott HDR képességekkel rendelkeznek.

Az új lejátszók közül a DP-UB420 is vezérelhető lesz majd Google Assistant és Amazon Alexa beszédhangfelismerő funkciókkal.

A márka megfizethetőbb DP-UB420 lejátszója is támogatja majd a HDR10+ formátumot a Dolby Vision nélkül. Még a legolcsóbb DP-UB330 lejátszóba is a Panasonic HCX (Hollywood Cinema Experience) képfeldolgozó processzorát építik.

Az új Panasonic Ultra HD Blu-ray lejátszók fekete és ezüst házzal is kaphatóak lesznek. További részletekért lásd az alábbi táblázatban. Az csak februárban derül majd ki, hogy az új lejátszók mikor és mennyiért kerülnek forgalomba.

 

DP-UB820/824

DP-UB420/424

DP-UB330/320

Kép

Ultra HD Blu-ray lejátszás (4K/HDR)
HCX processzor Ultra HD Blu-ray lejátszáshoz
4K High-Precision Chroma feldolgozás
4K Direct Chroma felskálázás
4K 60p/50p/4:4:4 kimenet
Full HD 3D Blu-ray Disc lejátszás

HDR

HDR10+/Dolby Vision
HDR optimalizáló

HDR10+
HDR optimalizáló

Hang

7.1 csatornás. analóg audiokimenet

TWIN HDMI PURE AV (két külön kimenet)
High Clarity Sound Premium
Digitális csöves hang fel-mintavételezéssel
11,2MHz DSD lejátszás

HDMI alacsony órajel-bizonytalanság eljárás
Nagy-felbontású audiolejátszás
(2,8MHz/5,6MHz DSD, ALAC, FLAC, WAV, AIFF)
192kHz/96kHz Surround Re-master

Smart

Működés hangsegédlettel (hamarosan)
4K VOD támogatás (NETFLIX/YouTube/Amazon)
4K Networking (4K videó/4K Jpeg lejátszás)

Internetes alkalmazások
DLNA (Client/Renderer)
Hálózati meghajtó hozzáférés
Külső merevlemez lejátszás
Okostelefon/táblagép képernyőtükrözés
Web böngésző
Beépített WLAN (kivéve UB320)
Stílusos grafikus kezelőfelület
Gyors indítás
Indító képernyő
Vezérlés HDMI csatlakozással

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .