HDR10+: már van logója a formátumnak és a Warner is csatlakozik

A Warner is megjelentet filmek HDR10+ formátumban, aminek már logója is van a kompatibilis TV-k, Ultra HD Blu-ray lejátszók és más készülékek valamint a tartalmak megjelölésére.


2018-ban már komoly lehet a verseny a Dolby Vision és HDR10+ között. Az Amazon már kínál tévéműsorokat és filmeket HDR10+ formátumban, és idén további ilyen filmek megjelenése várható immár a 20th Century Fox és a Warner Bros. kiadásában.

A HDR10+ szövetség a CES 2018 kiállítás megnyitása előtt jelentette be, hogy a 20th Century Fox mellett ettől az évtől kezdve már az a Warner is támogatja a formátumot, mely 2017-ben még Dolby Vision filmeket adott ki.

Jim Wuthrich a Warner Bros. Home Entertainment amerikai és globális stratégiai elnökének nyilatkozata szerint: „A Warner Bros. (WB) mindig arra törekedett, hogy a fogyasztóknak a legjobb és legújabb otthoni szórakoztató élményt nyújtsa. A HDR10+ dinamikus meta-adataival a WB 2018-as megjelenéseit, és óriási katalógusa több mint hetvenöt 4K HDR filmjét még inkább a filmkészítők elképzeléseinek megfelelően juttatja el a háztartásokba a HDR10+ képes televíziók széles választékán keresztül.”

Az Amazon és a Warner ugyanakkor nem tagja a kizárólag a HDR10+ formátumot támogató szövetségnek, mely „hamarosan elérhetővé teszi” a HDR10+ platformot a TV-k, a Blu-ray lejátszók/felvevők, a set-top vevők gyártóinak és az SoC rendszerchipek előállítóinak valamint a tartalomterjesztőknek, méghozzá jogdíjmentesen, csupán egy névleges adminisztrációs díj ellenében. Külsősök részvételével kifejlesztettek Ultra HD Blu-ray meta-adat generáló eszközöket is, melyek rövidesen elérhetőek lesz tartalom-előállítók számára.

A szövetség bemutatta a HDR10+ logót is, ami a készülékeken és tartalmakon a formátum támogatását jelzi majd.

A szövetség azt is bejelentette, hogy amint az új formátum licencprogramja megnyílik, az alapítócégek „minden jövőbeli Ultra HD filmmegjelenésbe, kiválasztott TV-ibe, Ultra HD Blu-ray lejátszóba/felvevőbe és más termékbe beleteszi a HDR10+ technológiát.” A bejelentés szerin: „számos különböző iparág több mint 25 vállalata fejezte ki erős érdeklődését a HDR10+ platform támogatása iránt”.

A 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung a jövő heti CES 2018 kiállításon HDR10+ technológia bemutatót is tart.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .