Panasonic SC-HTB600 és SC-HTB400: az új hangprojektorokról

Új hangprojektorai közül a Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokat is támogató Panasonic SC-HTB600 vezeték-nélküli mélynyomóval rendelkezik, az SC-HTB400-ba beépítik azt.


A Panasonic két új hangprojektora, az SC-HTB600 és SC-HTB400 kiváló hangzást, a minimalista megjelenést és a filmnézés élményét fokozó okos funkciókat ígérnek.

Az SC-HTB600 támogatja a Dolby Atmos és DTS:X formátumokat a 3D hangtér előállításához, amit virtuálisan állít elő előre irányított teljes-sávú (4,5 x 10 cm) hangszóróival. A hangprojektor magában 160 W teljesítményű, amit 360 W-ra egészít ki a Bass-Reflex konstrukciójú, 16 centis hangszórójú 200 W-os vezeték-nélküli mélynyomó, ami szinte bárhoz elhelyezhető.

Az SC-HTB600 képes továbbítani HDMI csatlakozóin át a 4K HDR tartalmakat, köztük a Dolby Vision formátumúakat is. Az eARC (továbbfejlesztett audió retúrcsatorna) funkcióval a hangprojektor a magasabb bitsebességű tömörítetlen sokcsatornás hangformátumokat, mint a Dolby True HD is képes fogadni a kompatibilis TV-től.

Az SC-HTB400 hangprojektorba ugyanazt a két teljes-sávú (4,5 x 10 cm) hangszórót építik, mint nagyobb testvérébe, de két további 8 centis kúpmembrános mélyhangszórója és bass-reflex nyílásai is vannak. A bennük alkalmazott neodímium mágnesek révén a viszonylag kompakt hangszórók elég nagy hangerőt produkálnak a 160W összteljesítményből.

Mindkét új Panasonic hangprojektorban úgynevezett Clear-Mode Dialogue megoldás segít fokozni a beszédhang tisztaságát a filmes hangelemek, mint a zene vagy a hangeffektusok közül.

A perforált, fém hangszórórácsú az SC-HTB600 és SC-HTB400 tökéletesen illeszkednek a legújabb Panasonic TV-khez, állítható lábaikkal akár a televízió állványa fölé, de elé is elhelyezhetőek, és természetesen falra is felszerelhetőek a mellékelt rögzítőelemekkel.

A hangprojektorokat lapos felületre, például egy tévészekrényre helyezve azok hangszórói 7 fokos szögben felfelé egyenesen a nézők felé sugározzák a hangot. Falra szerelve a hangprojektorok hátoldala olyan szöget zár be a fallal, hogy a hangok 180 fokban terjedjenek.

A Bluetooth támogatott mindkét hangprojektor esetében, így azokhoz csatlakoztatható okostelefon és más kompatibilis eszközök sztereó zenehallgatáshoz.

A Panasonic SC-HTB600 és SC-HTB400 hangprojektorok ára még nem ismert, ahogy az se, hogy mikor kerülnek forgalomba.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .