Ultra HD Blu-ray: tovább csökken a lejátszók eladása az USA-ban

2017-ben kelt el a legtöbb Ultra HD Blu-ray lejátszó az USA-ban, de azóta a DVD és a Blu-ray lejátszókkal együtt csökken az eladásuk.


A HD Guru cikke közöl részleteket a Consumer Technology Association (CTA) legfrissebb, az USA fogyasztói technológiákra vonatkozó eladási és előrejelzési jelentéséből.

Eszerint, nem meglepő, hogy egy ideje már csökken a kifutóban lévő DVD és Blu-ray lejátszók értékesítése, de talán nem várt módon az Ultra HD Blu-ray lejátszók eladása is csökkent már 2018-ban és becslés szerint 2019-ben is, miután a 2017-es csúcson még 884 ezret adtak el belőlük az USA-ban. A CTA ráadásul 2020-ban az eladások további visszaesését jósolja. Mivel az USA az a régió, ahol a legnagyobb az Ultra HD Blu-ray eladások aránya, így valószínűleg más piacokon sem sokkal jobb a helyzet.

Az optikai lemezlejátszók amerikai piaca egyébként drámaian visszaesett 2015 óta, amikor alig több, mint 15 milliót adtak el belőlük, míg 2019-ben csak közel 5,9 milliót.

 

Beszédes, hogy 2020-ban még egy gyártó sem jelentett be új Ultra HD Blu-ray lejátszót. A Cambridge Audio, az LG, a Panasonic a Pioneer és a Sony jelenlegi Ultra HD Blu-ray lejátszói még kaphatóak, de az Oppo már 2018-ban leállt azok gyártásával, a Samsung pedig egy éve jelentette be, hogy nem készül új Blu-ray vagy Ultra HD Blu-ray lejátszót kínálni.

A fenti számokban nincsenek benne az Ultra HD Blu-ray meghajtót tartalmazó PlayStation 4 és Xbox One játékkonzolok. Az új, év végével piacra kerülő Microsoft Xbox Series X és Sony PlayStation 5 játékkonzolok még támogatják majd a lemezformátumot hozzájárulva annak túléléséhez.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .