Panasonic: új AV vevőerősítő Dolby TrueHD/DTS-HD dekóderrel az IFA-n

1. Oldal

A Panasonic új 7.1 csatornás AV vevőerősítője, az SA-BX500 képes a Blu-ray lemezeken előforduló összes hangformátum bitfolyamának dekódolására, és hét végfokozata kettős erősítésre (Bi-Amp) is konfigurálható.
A Panasonic SA-BX500 tehát beépített Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus és DTS-HD Master Audio dekóderrel is rendelkezik, s így képes megszólaltatni a Blu-ray lemezek legjobb minőséget adó sokcsatornás hangsávjait is. A dekódolást és az egyéb digitális jelfeldolgozási feladatokat két nagyteljesítményű, 32-bites lebegőpontos DSP végzi. A 7 x 150W (1kHz, 6Ω, 1% THD) teljesítményt szolgáltató végfokok a front hangsugárzókhoz kettős erősítéssel illetve kettős kábelezéssel is csatlakoztathatóak, és az erősítő sztereó jel esetén automatikusan képes a surround végfokokat a frontsugárzók megszólaltatására kapcsolni. Az erősítő beállítását mérőmikrofonos automatikus kalibrálás segíti.

Panasonic_SA_BX500.jpg
Az SA-BX500 1.3-as verziójú HDMI csatlakozói (3 be- és 1 kimenet) azonban nemcsak a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangformátumokat támogatják, de kompatibilisek a 1080/24p és a nagyobb színfelbontást illetve nagyobb színteret reprezentáló „Deep Colour” valamint „x.v.Colour” képjelekkel is. Az Auto Lip Sync funkció pedig automatikusan igazítja a megszólaltatott hangot a megjelenített képhez. A VIERA Link (HDMI-CEC) vezérlési funkció révén akár egy távirányítóval vezérelhető a TV, az erősítő és a lejátszó is.

Az erősítőhöz külön megvehető dokkolón át iPod is csatlakoztatható, és a szintén opcionálisan beszerezhető FH-FX67 vezeték-nélküli kitt segítségével a hátsó hangsugárzókhoz vagy egy másik szobába rádióhullámok segítségével juttatható el a kétcsatornás audiojel.

Az SA-BX500 elvileg szeptembertől már kapható, ára kb. 150.000 Ft lesz.

Kapcsolódó link:

Panasonic: információk a 2008-as plazma TV készülékekről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .