Panasonic: új VIERA alap- és csúcsmodell LCD TV-k

1. Oldal

A Panasonic új LCD TV alapmodellje a TX-32LE60 már kapható, és az új csúcsmodell TX-32LX600 is rövidesen megérkezik. Mindkettő HD-ready, s van 66 (26 inch) centis képátlójú változatuk is.
Különösebb hírverés nélkül került a boltokba a legkedvezőbb árú 81 centis (32 inch) képátlójú Panasonic LCD TV a TX-32LE60, ami külsőre alig különbözik a TX-32LX602948-tól, de műszakilag annál kevesebbet kínál.

TX-32LE60.jpg
A TX-32LE60 Wide-XGA paneljének felbontása is 1.366×768 pixel, a képfrissítés természetesen progresszív, és a készülék széles színtartományú és kontrasztarányú képet garantál. Az LCD-AI technológia ebben a modellben is a képek fényerejének, a feketék mélységének és az árnyalati lépcsők optimalizálásával, vagyis a dinamikatartomány növelésével igyekszik megfelelő mélységű és természetes, élő színű LCD TV képet előállítani. A készüléknek egy-egy HDMI, valamint komponens (YUV) bemenete van, melyek nagyfelbontású videojel formátumokat is képesek fogadni, ezeken kívül további két SCART csatlakozó és S-Video, AV bemenetek is megtalálhatóak rajta.

Az új Panasonic csúcs LCD TV modell a TX-32LX600 egy vadonatúj, IPS-Alpha panelre épül, mely élénk képet és teljes színfelbontást biztosít, még széles, 178 fokos látószögből is, felbontása pedig 1.366×768 pixel.

TX-32LX600.jpg
A TX-32LX600-ban működik a V-REAL képfeldolgozó processzor és meghajtó elektronika, mely elméletileg 29 milliárd szín- és 3.072 szürkeskála árnyalat feldolgozására képes, s nemcsak a nagyfelbontású bemeneti jelekből, de a szokványos PAL jelből is minőségi képet produkál. A továbbfejlesztett LCD-AI-2 technológiával az új prémium LCD TV a legjobb feketeszintet, sugárzó fényerőt és finom szürkeskála árnyalatokat garantál. A képminőség további optimalizálását szolgálják a 3D fésűszűrő, a képzaj-csökkentés, 3D színképzés és az alképpont-vezérlés.

A teljesnek mondható csatlakoztatás része a PC VGA és a két HDMI bemenet is. Az utóbbiakon keresztül a készülék a Panasonic HDAVI vezérlés jóvoltából egy gombnyomással helyezhető üzembe a kompatibilis DVD rekorderrel és AV vevőerősítővel. Digitális fotók és videók megjelenítésére, de akár a TV adás MPEG4 formátumú rögzítésére is lehetőséget biztosít az előlapi SD kártyanyílás.

A keskeny hangszórókból és kettős passzív rendszerű melyhangszórókból álló, alacsony frekvenciákban is gazdag átvitelű hangsugárzókat 20 watt teljesítmény hajtja meg, és SRS TruSurround teremt térhangzást.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: új VIERA LCD TV-k két HDMI csatlakozóval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .