Panasonic: új VIERA LCD TV-k két HDMI csatlakozóval

1. Oldal

Mind az öt új VIERA LCD TV HD-ready, rendelkezik az LCD-AI technológiával, az LX60-as modellekben pedig V-REAL videoprocesszor működik, s az elsők között kínálnak két HDMI bemenetet.
Az új VIERA LCD TV képét nagyfelbontású (1366×768 pixel) panelek állítják elő, melyek 176 fokos rálátási szögtartománnyal rendelkeznek. A 82 centis (32”) modellekben alkalmazott panelek képelemeinek állapotváltása reakcióideje 8 milliszekundum, ami jót tesz a gyors mozgások elmosódás-mentes megjelenítésének.

A továbbfejlesztett LCD-AI technológia a képek fényerejének, a feketék mélységének és az árnyalatok javításával, vagyis a dinamikatartomány növelésével készíti elő a képjelet, hogy az optimálisan jelenjen meg az LCD TV képernyőjén. Két új technológiai összetevője az aktív fényszabályozási rendszer és az aktív kontraszt- és gammavezérlő rendszer.

Az aktív fényszabályozás érzékeli a képjel világosságszintjét, és ennek megfelelően szabályozza a panel háttérvilágításának fényerejét, mégpedig valós időben. Ez több mint kétszeresére növeli az eredeti dinamikatartományt. Ráadásul a C.A.T.S. rendszer (Contrast Automatic Tracking System, azaz automatikus kontrasztkövető rendszer) a környezeti fényviszonyokat érzékelve úgy állítja be a képernyőt, hogy azt jobban lehessen látni. Ha a szobában erős a megvilágítás a képernyő kivilágosodik, ha gyenge a környezeti fény sötétedik.

Az aktív kontraszt- és gammavezérlés folyamatosan elemzi, hogy sötétebb vagy világosabb képrészek jelennek meg, és finomítja a részleteket, ami által a kép élénkebb, tisztább és még kontrasztosabb lesz.

TX-32LX60.jpg
Az LX60 sorozatú modellek a V-REAL képfeldolgozó processzor és meghajtó elektronikák révén még kiválóbb képélményt ígérnek. A V-REAL digitális processzor mindenfajta képjelet – legyen az szabvány vagy nagyfelbontású – nagypontossággal dolgoz fel, így éles és tiszta képeket garantál. Az új V-REAL meghajtó elektronikák számos további képjavító technológiát nyújtanak, jobb kontrasztot, több árnyalati lépcsőt és zajtalanabb képet biztosítanak.

Az új VIERA LCD TV-k két HDMI csatlakozóval rendelkeznek, és az ezen keresztül megvalósított HDAVI vezérlés révén a házi-mozi rendszer központjává válhatnak. A Panasonic HDAVI vezérléssel kompatibilis komponensek HDMI csatlakozásai között nemcsak veszteségmentes digitális audio- és videojel átvitel zajlik, de vezérlőjelek is továbbításra kerülnek. Így az egész házimozi-rendszer a távirányító egyetlen gombjával bekapcsolható, és azonnal megkezdhető a lejátszás.

Természetesen a képfelbontás és a HD (720p, 1080i) videojelek fogadására alkalmas analóg YUV és digitális, HDCP kompatibilis HDMI bemenet miatt az összes új VIERA LCD TV megfelel a HD-ready minősítésnek.

Új LCD TV modellek:
TX-32LX60P, TX-26LX60P, TX-23LX60P
TX-32LX6F, TX-26LX6F


DVB-T digitális tunerrel rendelkező modellek hazai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .