Philips Media Center – egy izgalmas készülék

1. Oldal

A Philips a berlini IFA-n bemutatta októberben piacra kerülő MCP9350i Media Center-ét, mely tulajdonképpen egy nagyfelbontású kép és hang lejátszására, felvételére és tárolására alkalmas multimédiás házi szórakoztató PC.
A Philips MCP9350i Media Center az otthon AV rendszereihez vagy a házi-mozi készülékeihez analóg és digitális interfészein keresztül csatlakozik, miközben vezetékes Ethernet (100Mb) vagy vezeték-nélküli „Wi-Fi” (802.11g/b) hálózati kapcsolatán keresztül képes audió/videó adatfolyamokat, képeket, játékokat és Internetet elérni szinte bárhol a házban, lakásban.

MCP9350I_LIFESTYLE_600px.jpg
A berendezés 250 gigabájtos beépített merevlemeze elég tárolókapacitást biztosít a zene- és fotógyűjtemény valamint a PVR videofelvételek számára, miközben a DVD/CD író meghajtó segítségével a HDD-n tárolt tartalmakat könnyedén DVD-re (DVD+R/RW, kétrétegű DVD+R, DVD-R/RW) illetve CD-re (CD-R/RW) lehet rögzíteni. Az MCP9350i Media Center két integrált TV vevővel (tuner) rendelkezik, s így miközben egy TV csatornát nézünk, egy másikat rögzíthetünk.

A videojel forrásától függetlenül az MCP9350i-ben a Philips díjnyertes Digital Natural Motion technológiája távolítja el a kimeneti videojelből a mozgó képelemek éleinek recéződését, és mozgás-adaptív váltott-sorosból progresszív képfrissítésbe alakítás ismeri fel és alkalmazza az állóképhez, mozgó videóhoz vagy filmhez legmegfelelőbb eljárást. A Media Center analóg videojel (kompozit, S-Video és SCART RGB-vel) és PC-s VGA kimenetei mellett digitális videó csatlakozója is van (DVI-D), mely ráadásul HD-ready kompatibilis, azaz a nagyfelbontású képformátumok továbbítására is alkalmas az ennek megfelelő képmegjelenítők felé.

A kimeneti audiojeleket tekintve kicsit szerényebb a választék, de a kötelező előlapi fejhallgató kimenet mellett az MCP9350i hátlapján találunk két sztereó RCA és egy-egy optikai illetve koaxiális digitális audió kimenetet is. A surround térhangzás előállításához tehát további külső készülékben (AV előerősítő-processzor, AV vevőerősítő) funkcionáló dekódolóra van szükség.

A számos szokásos audió és videó csatlakoztatási lehetőség mellett az MCP9350i több flash memóriakártyát (SD, MMC, Memory Stick és CompactFlash) is képes befogadni az előlapon lévő nyílásokban, de a két (egy elől, egy hátul) IEEE1394/FireWire csatlakozón keresztül akár digitális kameráról is áttölthető a családi mozi a HDD-re. Ez utóbbiakhoz és a négy (kettő elől, kettő hátul) nagysebességű USB 2.0 csatlakozóhoz persze külső merevlemez vagy más PC periféria és eszköz is csatlakoztatható.

Dicséretes, hogy Media Center-hez számos tartozékot, összekötő- és adapter-kábelt is mellékelnek. Ezek között ott egy univerzális távirányító, mely más gyártók AV berendezéseinek vezérlésére is megfelelő és egy vezeték-nélküli billentyűzet is.

MCP_9350I.jpg
Az MCP9350i Media Center a Philips és az Intel együttműködésének első eredménye. A házi szórakoztatás céljára elegendő számítási teljesítményt egy 3.0 GHz-es Pentium 4 (630) processzor nyújtja „Hyper-Threading” technológiával, 512 MB memóriával és 945 Express áramkörkészlettel, mely technológiai támogatást nyújt a többcsatornás audió és a nagyfelbontású videó kezeléséhez is.

A Philips MCP9350i Media Center-en előre installált a Microsoft Media Center Edition 2005 és a Windows Media Manager, mely szoftverekkel a készülék könnyen használható, képernyőn megjelenő grafikus kezelőfelületet kínál. Ez elektronikus műsorújságot (EPG) nyújt, hogy akár egy gombnyomásra felvételt lehessen készíteni, és azonnali hozzáférést biztosít a kedvenc zenékhez, videókhoz, fotókhoz és játékokhoz csakúgy, mint az Interneten-böngészéshez és a hálózati szolgáltatásokhoz.

Hogy nálunk kapható lesz-e és mennyiért azt egyelőre nem sikerült kideríteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .