Itt a rég várt 1080p-s vetítőkbe szánt DLP képmodulátor

1. Oldal

A Texas Instruments (TI) új 1080p felbontású frontvetítőkbe szánt áramkörkészletével a gyártók végre valódi 1080 soros, egy vagy három „chip-es”, HD felbontású vetítőket építhetnek.
DLP_logo.jpg

A múlt héti CEDIA kiállítás alkalmával jelentette és mutatta be a TI új, 1080p (1920 x 1080 pixel) felbontású képmodulátorát és hozzá tartozó képfeldolgozó ASIC áramkörkészletet. Az 1080 soros nagyfelbontás egyre több műsortartalom (HDTV adások, videojátékok és nagyfelbontású videolejátszás) kapcsán válik szabvánnyá, s ehhez nyújt most megfelelő technológiát a TI.A Pacific Media Associates piacelemző szerint a DLP technológia a frontvetítők amerikai fogyasztói piacán 68%-os részesedéssel bírt 2005 második negyedévében. A TI jelenlegi erős 720p kínálatát kiegészítve a 1080p DLP áramkörkészlet lehetővé teszi, hogy a fogyasztók maximális HD felbontású vászonra vetített képet élvezhessenek. A választék ilyetén bővítésével mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának legmegfelelőbb képfelbontást. A meglévő 480, 576 és 720 soros felbontású DLP termékek mellé az új 1080p biztosítja a TI számára a további növekedést a fogyasztói piacon. Az alábbi gyártók rövidesen bemutatják a 1080p DLP technológiára épülő termékeiket: Barco, BenQ, Christie Digital, Digital Projection International, DWIN, InFocus, Marantz, Mitsubishi, Panasonic, projectiondesign, Optoma, Runco, Samsung, Sharp, SIM2 és Yamaha

Ez a bejelentés nem sokkal azután született, hogy a TI bemutatta az egy chip-es DLP frontvetítők színelőállító teljesítményét javító BrilliantColor technológiát.

Az egyik első 1080p DLP-s vetítő a projectiondesign Action! model three 1080
Az egyik első 1080p DLP-s vetítő a projectiondesign Action! model three 1080

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .