JVC hátulról vetítős TV-k D-ILA technológiával 2006.-ra

1. Oldal

Jövőre a JVC a plazma és LCD TV-k mellett két figyelemreméltó nagyképernyős hátulról vetítős TV-t is (HVTV) kínál majd az európai piac számára. A bejelentésre és az új modellek bemutatására a múlt heti IFA-n került sor.
A Japánban „Big Screen EXE” elnevezésű sorozat tagjaiként a képátlójúkat tekintve 155 centis HD-61MD60 és 132 centis HD-52MD60 modellekbe a JVC saját, D-ILA (Direct-Drive Image Light Amplifier) képmodulátorait építi.

3xD-ILA.gif

A készülékek szívét alkotó, alapszínenként (vörös, zöld és kék) egy-egy, azaz összesen három D-ILA „chip”-re épülő, nagy fényhatásfokú optikai motor a képminőség tekintetében legfontosabb színhűség, kontraszt, fényerő és képfelbontás szempontjából kiválóan megállja helyét. Az ezzel hátulról vetített kép egyenletesen fényes, és széles látószög tartományban sincs színváltozása. Mindezen felül az egyenletes, éles és mély kép érzékelhető pixelezettségtől mentesen áll elő. A három 17,8 mm-es (0,7-inch) nagyfelbontású (1280 x 720 pixel) képmodulátorral természetes, „szivárványhatástól” mentes színvisszaadást lehet elérni.A képminőséget ugyancsak meghatározó képfeldolgozó processzorként egy integrált 32-bites CPU-t alkalmaznak. A JVC saját képfeldolgozási technológiái (gondoljunk csak a díjnyertes D.I.S.T.-re) az évek során egyre kifinomultabbakká váltak, s igazán valósághű és izgalmas nagyfelbontású képek előállítására képesek. Ezek közé tartozik a kép világosságát és kontrasztját a jelenethez valósidőben optimalizáló, intelligens gammagörbe-meredekség szabályzás („Intelligent GammaTechnology”), és a vöröset, zöldet, kéket és sárgát valamint a bőrszínt külön-külön, a többi színt nem érintve, a színárnyalatok egyensúlyát és természetességét fenntartva korrigáló, s ezzel élénkebb színeket valamint a sötét képrészletek finom eltéréseit reprodukáló „Color Creation Technology”.

A készülékek HDMI bemenetükön keresztül veszteségmentesen képesek fogadni a nagyfelbontású audió- és videojeleket, s ezzel minden bizonnyal kiérdemlik majd a HD-ready megjelölést.

A beépített 10 cm átmérőjű, jellegzetes JVC-s nem tengelyszimmetrikus hangsugárzók és a 2x10W hangteljesítmény minőségi hangvisszaadást, a hangolt basszus doboz konstrukció a képmérethez illeszkedő elegendő mélyhangerőt biztosítanak. A JVC exkluzív AHS (Advanced Hyper Surround) és Alpha Sound áramkörei pedig precíz térérzetű háromdimenziós hangot nyújtanak.

HVTV_sarokban.jpg
A HD-61MD60 és HD-52MD60 házának mélysége a tekintélyes képméret ellenére meglepően csekély (47 cm ill. 41,2 cm). Sőt hátrafelé kevesebb helyet foglal el, mint egy 91 centis képcsöves monstrum, és a trapézszerűen szűkülő hátoldal miatt ideálisan helyezhető a szoba sarkába.

HVTV_livestyle_600px.jpg
A két új JVC hátulról vetítős TV európai piaci bevezetése 2006. tavaszára várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .