PHILIPS újdonságok Berlinből

1. Oldal

A berlini IFA-n bemutatott PHILIPS újdonságok közül jó néhány októbertől már a hazai üzletekben is megjelenik. Ezeket mutatjuk be röviden.
A PHILIPS is beszáll a nagyképernyős projektoros TV-k piacán dúló versenybe, mégpedig egy saját technológiával a Liquid Crystal On Silicon azaz LCOS-al.

A CRT, a DLP, az LCD mellé felsorakozó új technológia ismertetésétől most eltekintve (erre egy külön cikkben kerítünk sort) annyit érdemes tudni róla, hogy az ismert LCD technológiához hasonlóan működik, de azzal szemben az LCOS képmodulátor panelen nem átvilágít a lámpa fénye, hanem visszaverődik róla. Az átvilágított LCD panellel ellentétben a LCOS képmodulátorának képpontjait vezérlő vezetékezés így nem látható és zavaró (lásd az LCD projektorok képének „csirkeháló” szerű raszterezettségét), ráadásul így viszonylag kedvező áron hozható létre nagyfelbontású képmodulátor.

Az 140 centis képátlójú új Cineos televízió szenzációs, nagyfelbontású (1280 x 720 pixel) képminőséget ígér, melyet erősítenek a benne alkalmazott PHILIPS Digital Natural Motion és Digital Crystal Clear képfeldolgozó technológiák is. A készülékben kéttuneres kép a képben funkció működik és hátlapján a szokásos SCART csatlakozókon kívül HD komponens és DVI bemenetek is találhatóak.

55 PL 9873
A 55PL9873 típusjelzésű LCOS hátulról vetítős készülék kis mélységével (44 cm), könnyű súlyával és megfizethetőnek mondott árával (Az EU-ban novembertől kapható, ára 5 000 Euró lesz) is igyekszik kiemelkedni az egyre bővülő kínálatból.

A legújabb technológiák beépülésével és kifinomult külsővel újulnak meg a Tech Designline sorozat TV készülékei is.

32 PW 9788
A 32PW9788-ba DVD lejátszót, Dolby Digital és ProLogic2 surround hangot (jár hozzá két vezeték-nélküli hátsó hangsugárzó), a díjnyertes PHILIPS PixelPlus képfelbontás javító és Digital Natural Motion mozgásjavító technológiákat építettek be, a tetején pedig egy LCD kijelzőt. A készüléket két tuner és teljes két-kép, valamint 1200 oldalas HyperText funkciók teszik teljessé.

Az új FlexTV megszabadítja a nézőket a műsorsugárzás időbeli kötöttségeitől. Ehhez egy 40 Gigabájtos merevlemezes rekordert építettek a készülékbe.

32 PW 9768
A 32PW9768 ezzel a 32,5 órányi műsor tárolására alkalmas rögzítővel egy időben képes felvenni és lejátszani. A néző megteheti, hogy miközben rögzíti az adást, felfüggessze annak lejátszását – mondjuk egy telefon lebonyolítása miatt – és később egy gombnyomásra visszatérjen a lejátszáshoz.

A képminőséget garantálják a PHILIPS PixelPlus, Digital Natural Motion, Digital Crystal Clear és Active Control képjavító és képvezérlő technológiái és a Real Flat tube képcső. A hangélményről Dolby ProLogic 3D Surround hangzás és 60 Watt (RMS) teljesítménnyel hajtott 6 beépített hangszóró gondoskodik.

DVD R77
Az új DVD R77 DVD rekorder azzal tűnik ki a versenytársak közül, hogy található rajta egy PCMCIA Media Slot, melyen keresztül az erre rögzített nagyfelbontású képek megjeleníthetőek, DVD+R/RW lemezre írhatóak és a Digital Photo Manager funkció jóvoltából a távirányítóval tetszőlegesen manipulálhatóak és szerkeszthetőek. A rekorderen i.LINK interfészt talál a digitális kamerák mozgóképeinek közvetlen – digitális formában – DVD-re írására vágyakozó, valamint progresszív képfrissítésű kimenetet a lehető legélesebb képmegjelenítés érdekében.

DVD 737
Végül, de nem utolsósorban a PHILIPS DVD 737 lejátszó jelzi, hogy a neves gyártók sem mehetnek el a trendek mellett. Ez a DVD lejátszó az első, mely az egyre népszerűbb DivX (3.11-4.x-5x, MPEG4) formátumokkal is kompatíbilis. A készülék emellett természetesen a DVD-Video, SVCD, VCD, Photo CD (JPEG), Audio-CD lemezek, és MP3-állományok lejátszásával is megbirkózik és elboldogul majd a DC-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW lemezekkel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .