Új SONY termékek az IFA-ról

Új SONY képmegjelenítők

Az ősz kezdetével számos új készülékkel gazdagodik a SONY választéka is és ezek nemsokára a hazai kínálatban is megjelennek. Amint ismerté válnak áraik, felkerülnek portálunk adatbázisába is.
A SONY a CRT (katódsugárcső) technológia új magaslataként harangozza be két új „Black Chili” TV készülékét a KV-32HQ100 és KV-36HQ100 típusokat. A gyártó zászlóshajójának rangjára emelt első FD Trinitron, Super Fine Pitch képcsöves HQ100 készülékek teljesen új külsőt kaptak, melynek jellegzetessége a képernyőt övező fekete fényezett alumínium keret.

Az új Super Fine Pitch CRT drámaian javítja a képfelbontást. A képcső közepén a képpontok osztástávolsága (pitch) 0,77mm-ről 0,47mm-re csökken, minek következtében növekszik a függőleges nyílások (slits) száma, melynek révén a vízszintes felbontás 60%-al növekszik. Az új CRT meghajtó-áramkör 25%-al javítja a fókuszálást is.

HQ100
A HQ100 készülékekben mutatja be a SONY az új intelligens Picture Power kép- és kontrasztjavító technológiát is, mely – mi sem természetesebb – a kép részletgazdagságának új szintjét ígéri. Az eljárás lényege, hogy a kép tartalmától függően csak a szükséges, lényeges helyeken avatkoznak be az intelligens szűrők és a képkontraszt javítás, így a képzaj megnövekedése valamint a kép fekete és világosabb árnyalati egységének megbomlása nélküli, természetes képet kapunk eredményként.

Az új Pictore Power mellet a képen zajló mozgások sima és tiszta visszaadását szolgálja a továbbfejlesztett Advanced 100Hz Digital Motion mozgáskompenzációs eljárás. Az egy processzor által, de két egymástól független feldolgozásként megvalósított képjavítás és mozgáskompenzálás nem kerülnek konfliktusba egymással, így a képen zajló sok mozgás ellenére is még inkább biztosított a kép integritása.

A HQ100 készülékekben kerül alkalmazásra elsőként a jobb szín- és világosságinformáció szétválasztást biztosító PAL 3D Comb Filter (fésüszűrő) is, a rádiófrekvenciás eredetű képzajoktól digitális zajcsökkentő, a DVD-k és videojátékok blokkzajától pedig MPEG DNR szabadítja meg a képeket.

Igazi újdonság az is, hogy a készülékeken található Memory Stick kártyahelyre dugott memóriáról már nemcsak a digitális fényképezőgépünkkel elkészített képeket olvashatjuk le és tekinthetjük meg a képernyőn, de az adás kimerevített képkockáit is eltárolhatjuk rajta.

További újdonságként ősztől mát kapható a KE-42MR1797 „nagytestvére” a KE-50MR1 plazma TV 1365 x 768 pixel felbontású 127 cm átlójú képernyővel, a legnagyobb LCD-s projektoros TV a KF-60SX300 és egy új CRT-s hátulról vetítős készülék a KP-51PX3.

Megújulnak az idén piacra került projektorok is. A VPL-HS10294-et a VPL-HS20, a VPL-HS2-öt a VPL-HS3 váltja fel. Mindegyik utódmodellen végrehajtottak bizonyos módosításokat, aminek következtében javítani tudták a vetítési paramétereket az elődmodellhez képest.

VPL-HS20
A VPL-HS20 az LCD panelek megújítása révén 20%-al nagyobb fényerőt (1550 ANSI Lumen) és jobb kontrasztot (1000:1 ill. a „Cinema Black Pro” előtétszűrővel 1300:1) képes produkálni, ráadásul csendesebb is lett, a ventilátor zaja 30 dB alatt van. A új típuson már van DVI bemenet is, ami egyre fontosabbá válik a sokasodó számú kompatíbilis kimenetű DVD lejátszó és a már Európában is megjelenő HDTV adások vételi lehetőségének megjelenésével. A VPL-HS3 megújulását csak a fényerő 20%-os növekedése (1300 ANSI Lumen) jelzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .