Pioneer: 2007-es HDD/DVD felvevők 1080p felskálázással

1. Oldal

A Pioneer a DVR-550H valamint a DVR-LX60 és DVR-LX60D modellekkel bővíti HDD/DVD rekordereinek kínálatát.


Az új Pioneer HDD/DVD felvevők közül a DVR-LX60 és DVR-LX60D modellek már a gyártó prémium termékei közé tartoznak, és ennek megfelelő külsődleges jegyeket mutatnak. A rendkívül elegáns, már-már arisztokratikus fényes lakk-fekete (ha úgy tetszik zongora-fekete) felület a plazma TV-kre emlékeztet, és mindenféleképpen kiemeli a készülékeket a tömegtermékek design világából.

DVR-LX60D.JPG
Mindkét említett modell több mint merevlemezes DVD felvevő, mert a szinte minden elképzelhető médiaformátumot (DivX, JPEG, MP3, WMA) lejátszó, felvevő és tároló készülékek igazi korszerű médiacenternek tekinthetőek. Vagyis mindent tudnak, ami a digitális fotó, videó és zenegyűjtemény kezeléséhez, megtekintéséhez és meghallgatásához szükséges.

Az új felvevők hatszoros sebességgel képesek CD-ket másolni a merevlemezre, és digitális képeket vagy tömörített hangfájlokat feltölteni az előlapi USB interfészen keresztül külső lemezről vagy PC-ről. Ez utóbbihoz a Media Transfer Protocol (MTP) kommunikációt használják, és a PC-ről való fájlmásolás a Windows Media Player 10 segítségével hajtható végre. Az USB-re akár (Qwerty) billentyűzet is köthető, amivel a szövegbevitel válik igen egyszerűvé, a mellette található printer kimenethez csatlakoztatott kompatibilis nyomtatóval pedig a tárolt képek is kinyomtathatóak. Az ugyancsak előlapi DV bemeneten keresztül automatikusan másolhatóak át kameráról a házi videofelvételek.

Természetesen a DVR-LX60 és a DVR-LX60D mint többformátumú lejátszó és felvevő is megállja helyét, mert minden ismert DVD lemezformátumot, köztük a kétrétegű DVD-R és a dupla-rétegű DVD+R lemezeket is kezeli. A beépített merevlemez kapacitása 250GB, ami akár 711 órányi felvételhez is elegendő lehet.

DVR-LX60D_csatik.JPG
Talán a legfontosabb újdonság, hogy az új Pioneer HDD/DVD felvevők lehetővé teszik a kép akár 1080p videojel formátumra történő felskálázását is 1.3-as verziójú HDMI kimenetükön. Ez a csatlakozó ráadásul kompatibilis a „HDMI-CEC” vezérléssel is, vagyis a felvevőt egy új 8. generációs Pioneer plazma TV-vel ezen keresztül összekötve, egy távirányítóval kezelhető mindkét készülék. E mellet a készülékek hátlapján megtalálhatóak az immár megszokott további csatlakozók is.

Előrelépést jelent a képminőség terén a PAL összetett videojel többlépéses, 3D világosság- és színjel szétválasztása (a fésűszűrés), ami minimalizálja a színzajt, és így tisztább, élesebb képet lehet reprodukálni. Az RGB bemenet 4-csatornás A/D konverziója pedig a zöld és bíbor színek átmeneteit tökéletesíti.

A DVR-LX60D az analóg TV vevőegység mellett DVB-T digitális TV vevőt és CI kártyanyílást is tartalmaz.

DVR-550H.JPG
A DVR-550H csak annyiban tér el a DVR-LX60-tól, hogy kisebb, 160GB-os merevlemezt építenek bele, és nincs USB bemenete, s így hiányzik belőle az összes ezzel járó funkció is.

Valamikor a későbbiek során kerül piacra a DVR-LX60D-nél is többet tudó, 500GB-os merevlemezzel és 108MHz/14bit-es videó D/A konverterrel szerelt DVR-LX70D csúcsmodell.

A DVR-LX60D és DVR-LX60 ára 199.900 Ft illetve 169.900 Ft lesz, a DVR-550H 119.900 Ft-ba kerül majd.

Kapcsolódó link:

Pioneer: a 8. generációs plazmák a „világ legjobb síkpaneles TV-i”

2 hozzászólás “Pioneer: 2007-es HDD/DVD felvevők 1080p felskálázással” bejegyzéshez

    1. Több mint 10 éve gyártott készülékekről lévén szó, legfeljebb használtan. Talán a használt cikkekkel foglalkozó internetes oldalakon lenne értelme próbálkozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .