Pioneer: a 8. generációs plazmák a „világ legjobb síkpaneles TV-i”

1. Oldal

Tegnap a világ megismerhette a Pioneer új, G8-as plazma TV-it. A Rómában bemutatott készülékek lenyűgözően mély feketéikkel, javított színreprodukciójukkal és jelfeldolgozásukkal valóban új szintet állítanak fel a síkpaneles TV-k között.

A Pioneer mint márka új korszak elé néz. Ennek jegyében tegnap Rómában a cég bemutatta új, deklaráltan prémium kategóriába sorolt termékeit, köztük a legfontosabb, és a síkpaneles TV-k technológiai versenyében meghatározó előrelépést jelentő 8. generációs plazma TV készülékeit.

A tízéves tapasztalatokkal rendelkező Pioneer az új, G8-as plazmák megalkotásakor a sokkal mélyebb feketeszint elérését tűzte ki célul, ezért is kapta a fejlesztés a „Project KURO” nevet (a japán KURO jelentése fekete). A panelfelépítésben alkalmazott új, a cellák tökéletesebb elektron-kisülését eredményező technológiák révén, sötét fényviszonyok között közel ötszörösére (az XGA és WXGA modelleknél 16.000:1, a teljes HD felbontásúaknál 20.000:1-re) növelt kontrasztarány gazdagabb színreprodukciót és nagyobb árnyalati részletgazdagságot eredményez a sötét jelenetekben. Hogy világosabb környezetben is érzékelhető legyen a panel ötödére csökkentett feketeszintje, új direkt színszűrőt is kidolgoztak a mérnökök. Az új plazma TV-k csúcsmodelljei pedig még egy „Optimum Mode” elnevezésű intelligens fényerőszabályzással is rendelkeznek, mely a megvilágítási körülményektől és a műsortól függően automatikusan optimalizálja a képet.

PDP-508.JPG
A 8. generációs plazma TV-k videojel-feldolgozását is megújították és ehhez egy új alkalmazás-specifikus integrált áramkört fejlesztettek ki. A kifogástalan 3D váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítás, a pontosabb képskálázás és a nagyon hatékony digitális blokk- és szúnyogzaj elnyomás miatt a kép tisztább, élesebb, mentes a mozgó élek fogazottságától és más zavaroktól. A filmforrások lejátszása is sokkal egyenletesebb. Amúgy az összes új modell képes fogadni a Blu-ray és HD DVD lejátszók 1080/24p, azaz másodpercenként 24 képet hordozó videojel formátumot, és azt a képkockák megháromszorozásával, 72Hz-es képfrissítéssel, tökéletes egyenletességgel, és az eredeti filmmel sebességben teljesen azonos módon megjeleníteni.

A várhatóan idehaza júliustól kapható 107 centis (42 inch) 1024×768 pixel felbontású és 127 centis (50 inch) 1365×768 pixel felbontású modellek közül már csak egy-egy olyan lesz, melybe nem építenek földi digitális TV adások vételére alkalmas DVB-T tunert (PDP-4280XA, PDP-5080XA). Az összes 8. generációs Pioneer plazma TV, így a PDP-4280XD és PDP-5080XD is három 1.3-as verziójú HDMI bemenettel rendelkezik, mely támogatja a kép és hang szinkroniját megteremtő „LipSync” funkciót. Ezen keresztül működik a „HDMI Control” vezérlés is, melynek jóvoltából egy távirányítóval működtethető az összes egymáshoz csatlakozó és kompatibilis készülék.

S, ha már a csatlakozóknál tartunk, minden új modellnek lesz PC (VGA), komponens (YUV) videó, audió (RCA) bemenete, három SCART csatlakozója a hátlapon, valamint fejhallgató kimenete, AV és S-Video bemenet az oldalán.

A PDP-428XD és PDP-508XD csúcsmodellek kép a képben és kettős kép funkcióval is rendelkeznek, beépített világításérzékelőjük működteti a már említett „Optimum Mode” intelligens fényerőszabályzást, és vannak ISF kalibrálható üzemmódjaik. A csatlakozók között van mélysugárzó kimenet, valamint 2.0-ás USB interfészen, melyen keresztül hordozható memóriából (memory stick) áttöltve akár 8 megapixeles JPEG képek megjelenítésére is képesek a csúcsmodellek, és digitális fényképezőgép vagy kamera is közvetlenül csatlakoztatható hozzájuk.

A 127 és 152 centis (50 illetve 60 inch) teljes HD (1920×1080 pixel) felbontású modellek PDP-LX508D, PDP-LX608D, PDP-LX5080D, PDP-LX6080D szeptemberben érkeznek.

Az új Pioneer plazma TV-k árai még nem ismertek, de biztosak lehetünk benne, hogy méltóak a világ legjobb síkpaneles TV-ihez.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: technológiai áttöréssel minden eddiginél jobb plazma kép
Pioneer: a következő plazmageneráció 20.000:1 kontrasztaránnyal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .