Pioneer: a 2013-as házi-mozi, azaz médiacenter rendszerek

1. Oldal

A Pioneer hat új médiacenter rendszert kínál házi szórakoztatásra többek között Blu-ray 3D és külső merevlemezen tárolt tartalomlejátszással, Wi-Fi Direct kapcsolattal, internetrádió eléréssel és nem kevesebb, mint 4 HDMI bemenettel.
A Pioneer házi-mozi helyett „médiacenter” elnevezésű Blu-ray rendszerre alapuló készletei különböző hangsugárzó konfigurációkkal állítják elő a surround hangzást. Az új rendszerek nemcsak megszólaltatott hangjukkal teljesítenek magas szinten, de a csatlakoztatási lehetőségeket tekintve is.

MCS-737
MCS-737


Mindegyik rendszer előlapján van USB port egyszerű hozzáférést biztosítva a külső merevlemezen tárolt zenékhez, videókhoz és fotókhoz. Ugyanez az USB biztosít közvetlen digitális csatlakozást az iPod/iPhone/iPad készülékekhez. A hátsó USB bemeneten át fájlok másolhatóak egy külső merevlemezről közvetlenül egy másik USB eszközre, illetve a beépített „USB Rec” funkcióval kiváló minőségű MP3 fájl állítható elő CD-ről vagy felvétel az FM rádióról.

A rendszerek 4 HDMI bemenetükkel számos digitális komponenssel, mint például set-top box, játékkonzol, videokamera kapcsolódhatnak. Mindegyik rendszer rendelkezik két karaoke mikrofonbemenettel.

Az internethez csatlakozva az új médiacenter rendszerek a vTuner révén több ezer internetes rádióállomáshoz biztosítanak hozzáférést. A Pioneer ingyenes ControlApp alkalmazásával bármely iOS/Android mobileszköz irányítóvá tehető.

A „Wi-Fi Direct” lehetővé teszi, hogy mobileszközökről közvetlenül (Wi-Fi router használata nélkül) továbbíthassuk zenék és videók bitfolyamait a rendszerhez. A YouTube és a Picasa videó- illetve képmegosztók képe is láthatóvá tehető a rendszerekhez csatlakozó HDTV-n. A YouTube „send to TV” alkalmazással pedig okostelefonról vagy táblagépről küldhető át videó a rendszerekhez. DLNA minősítéssel rendelkezve a rendszerek lejátsszák a kompatibilis hálózati számítógépen vagy a médiaszerveren tárolt audió, videó és kép tartalmat.

MCS-FS232
MCS-FS232


A rendszerekben működik a Pioneer által kifejlesztett „Front Surround” mód, amely képes térhangzást előállítani, ha a surround hangsugárzókat előre a TV mellé és nem hátra helyeznénk, és a „Virtual 3D Sound”, mely technológia a képernyő mögül megszólaló virtuális hangteret hoz létre. Akik több mélyhangra vágynak a „Bass Boost” mód kínál extra basszusokat.

Minden új modell képes a Blu-ray Disc, DVD, CD és SACD lemezek lejátszásra és kompatibilis a legtöbb elterjedt videó formátummal, köztük az okostelefonok 3gp fájlformátumával, a Flash videóval, DivX Plus HD és MKV konténerekkel. Minden fontosabb audió fájl, így a WMA, MP3, AAC és a veszteségmentes FLAC lejátszása is támogatott.

A Pioneer új médiacenter rendszerek különböző hangsugárzó összeállításokkal lesznek kaphatóak. Az úgynevezett „Regular” illetve „Advanced” rendszerek közötti fő különbség, hogy az utóbbiak iPhone/iPod/iPad csatlakozást, Wi-Fi kapcsolatot és keskeny mélynyomót kínálnak. Az új modellek teljesítménye: 5.1 csatornás konfigurációk 5 x 170W + 170W mélynyomó azaz összesen 1020W; 2.1 csatornás konfigurációk 2 x 170W + 170W mélynyomó azaz összesen 510W.

MCS-333
MCS-333


Az „Advanced” modellek:
MCS-838 – 5.1 csatornás, 4 magas, egy center hangsugárzó és egy keskeny mélynyomó.
MCS-434 – 5.1 csatornás, 4 kompakt szatellit egy center hangsugárzó és egy keskeny mélynyomó.
MCS-FS232 – 2.1 csatornás, 2 karcsú, fémrácsos akár függőlegesen, akár vízszintesen felállítható hangsugárzó és egy keskeny mélynyomó.

A „Regular” modellek:
MCS-737 – 5.1 csatornás, 4 magas, egy center hangsugárzó és egy nagy mélynyomó.
MCS-333 – 5.1 csatornás, 4 kompakt szatellit egy center hangsugárzó és egy nagy mélynyomó.
MCS-FS131 – 2.1 csatornás, 2 kompakt szatellit és egy nagy mélynyomó.

Az új médiacenter rendszerek július lesznek kaphatóak.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: a 2013-as alap AV vevőerősítők újdonságairól
Pioneer: a 2012-es Blu-ray 3D házi-mozi rendszerek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .