Sony VPL-FHZ55: rövidesen kapható lézerfényforrású vetítő

1. Oldal

A VPL-FHZ55 a Sony első lámpa helyett lézerfényforrást alkalmazó vetítője, 3LCD kép-előállítási technológiával, színes fénykibocsátása 4.000 lumen, felbontása pedig WUXGA (1.920 x 1.200 pixel).


A Sony az ISE 2013 kiállításon mutatta be az első lézerfényforrású 3LCD installációs vetítőt ami a friss bejelentés szerint VPL-FHZ55 típusjelzéssel kerül forgalomba, várhatóan augusztustól.

Sony_VPL-FHZ55.jpg
A VPL-FHZ55 vetítőben egy kék lézer, mint fényforrás egy foszfor anyagot gerjeszt, ami viszont fehér fényt hozz létre. Ez a fehérfény jut be a 3LCD optikai rendszerbe, ami a megszokott színszétválasztással állítja elő az élénk vörös/zöld/kék színeket. Az így kapott 4.000 lumen színes fénykibocsátás elegendő fényáram egy sor alkalmazáshoz.

A VPL-FHZ55-el a Sony csökkentette a vetítő tulajdonlásának teljes költségét és javította annak energiahatékonyságát. A vetítő gyakorlatilag karbantartásmentesen működhet a fényforrás, a képmegjelenítő eszköz és a szűrő akár 20.000 óra várható élettartamáig. A higanymentes vetítő energiatakarékos funkciói közül az egyik csökkentik annak fénykibocsátását, ha használat nélkül marad bekapcsolva, illetve automatikusan állítja a fényerőt, szükségtelenül nem megvilágítva a sötét képeket. Ezenkívül, egy úgynevezett „Constant Brightness” üzemmód lehetővé teszi, hogy csökkentett fénykibocsátással állandó maradjon a fényerő a várható 20.000 órás élettartam alatt.

A vetítő a lézerfényforrás miatt azonnali be-/kikapcsolható és tetszőlegesen elhelyezhető. A vízszintes és függőleges lencseeltolás tovább segíti az integrációt.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Sony VPL-FHZ55-ben alkalmazott lézerfényforrás házi-mozi vetítőkbe is bekerül-e majd.

Kapcsolódó linkek:

Sony: bemutatkozik az első lézerfényforrású 3LCD vetítő
Sony VPL-VW1000ES: már kapható a 4K házi-mozi vetítő
Sony VPL-HW50ES: híresztelések az új 3D házi-mozi vetítőről
Sony VPL-EW225: egy új energia-hatékony HD vetítő
Sony VPL-VW95ES: már kapható az új 3D csúcsvetítő
Sony VPL-VW1000ES: a világelső 4K házi-mozi vetítő
Sony: nagyhatásfokú RGB lézer fényforrás vetítőkhöz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .