Pioneer THX Select 2 vevőerősítő igen kedvező áron

1. Oldal

A VSX-10142174 utód VSX-1015 lesz az első THX Select 2 vevőerősítő, mely többek között a videojátékok megszólalásának optimalizálásával hoz újat.
thx-select2_logo.gif
A VSX-1015-ön a THX Select 2 logó azt jelzi, hogy az új tanúsítványnak megfelelő AV erősítő már nemcsak a filmhangok moziszerű megszólaltatására fordít különös gondot, de más hangforrások is ugyanennyi figyelmet kapnak a THX Cinema mellett a THX Music és THX Game hang üzemmódok által. A tökéletes 7.1 csatornás megszólalás garanciája a THX Ultra 2-ből származó „Adaptive Speaker Array” (ASA) technológia.


vsx_1015_front.jpg
A THX Select-hez hasonlóan a THX Select 2 teljesítménykövetelménye is a kisebb és közepes, maximum 75 köbméter nagyságú hallgatási környezethez igazodik. A VSX-1015 hét végfokának egyenként 150 Wattnyi (DIN 1kHz, 1%THD, 6 Ω) teljesítménye azonban még nagyobb helyiségekhez is elegendő lehet.

A Pioneer nem spórolt a korszerű magas minőségű technológiával, mikor az AX sorozatból (VSA-AX10Ai-S222, VSX-AX5Ai-S2172) számos megoldást emel át VSX-1015-be. Ilyenek a kisimpedancián is egyenletesen teljesítő és alacsony veszteségi teljesítményű „Advanced Direct Energy MOS FET” tranzisztorok és a belőlük felépülő „AC/DC Isolated Amplifier Module” (azaz egyen- és váltóáram tekintetében elválasztott) elnevezésű végfokozatok igen igényes munkaponti stabilitást garantáló hőmérséklet kompenzációja.

vsx_1015_back_and_inside.jpg
A VSX-1015 konstrukciója („Advanced Direct Construction”) tovább minimalizálja a jelek egymást zavaró hatását (interferenciáját) és a jelutak hosszát. A fizikailag megerősített keret (3-D frame) és az izolált kamrákra osztott felépítés teszi lehetővé, hogy minden fontosabb áramkör szeparált, ami ezen áramkörök közötti direkt és tiszta jeltovábbítást tesz lehetővé. A hét csatorna elektronikus, fizikai és mágneses elemei közötti egyensúly megteremtését szolgálja, hogy az összes teljesítményerősítőt szimmetrikusan osztják el a hűtőbordák két oldalán. Ez a szimmetrikus teljesítmény-eloszlás biztosítja a csatornák hangjának azonos megszólalását.

mcacc_logo.gifA helyiség akusztikai viszonyaihoz illeszkedő, pontos hangvisszaadást a csatornánkénti ötsávos hangszínszabályzókkal felvértezett, automatikus, mérőmikrofonos akusztikai kalibráló rendszer (MCACC) segít beállítani. Ennek működését és az összes ismert hangformátum (Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic IIx , DTS-ES Discrete 6.1, DTS Neo:6, DTS 96/24) dekódolását egy 48-bites, professzionális minőségű, nagysebességű (180 MIPS) Motorola DSP végzi. Itt kell megemlíteni, hogy a VSX-1015 már a WMA9 Pro hangdekódolást is képes elvégezni, ami talán a nem is távoli jövőben válhat érdekessé.

vsx_1015_back.jpg
vsx_1015_open_front_panel.jpg
A 192 kHz/24-bites D/A konverterek minden csatornában természetesek. A 7.1 csatornás előerősítő kimenet mellett ott az 5.1 csatornás analóg bemenet, öt (2 koaxiális / 3 optikai) a digitális audiobemenetek száma. Három nagy-sávszélességű komponens bemenetről kapcsolható az egy kimenet, és nagyméretűek a hangsugárzók kábeleit fogadó szorítók. A melléket LCD kijelzős távirányító tanítható, a pontmátrix kijelző mellett képernyőn is minden megjeleníthető, s a Pioneer plazma TV-in keresztül történő kezelést segíti az „SR+” csatlakozás és funkció.

A valószínűleg június végén megjelenő VSX-1015-S (ezüst) és VSX-1015-K (fekete) ára minden bizonnyal 180.000 Ft alatt lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .