Projektor roham a házi-mozi fronton

Mitsubishi és SANYO

Karácsony közeledtével a gyártók nem tétlenkednek, s a házi-mozi projektorok félmillió forint körüli kategóriájában sorra rukkolnak elő újdonságaikkal.

A következő készülékekkel részben már találkozhattak olvasóink a hírek között, hiszen közülük egy-egy prototípust már az őszi berlini IFA kiállításon is bemutattak, ám mostanra már a műszaki adatok is ismertek, sőt a legtöbbjük pontos árakat is tudjuk.

A Mitsubishi HC31678 projektora klasszikus kis házi-mozi projektor. Súlya mindössze 2,7 kg, felbontása 960×540 pixel a 16:9 formátumú LCD paneleknek köszönhetően. 1200 ANSI lumenes fényereje kicsit magasabb, mint ebben a kategóriában megszokott. A gyári adatok szerint a kontraszt aránya 500:1, összességében tehát ugyan nem kiemelkedők ezek az adatok, ám a Mitsubishire mindig érdemes odafigyelni, s vásárlás esetén megfontolandó e készülék képminőségéről is meggyőződni – különösen, hogy az ára 480.000 Ft körül várható.


A Sanyo PLV-Z1283 szintén 16:9 formátumú LCD panelekkel ellátott házi-mozi projektor, a Mitsubishi HC31678-mal megegyező felbontással. Ám novemberre hazánkba is megérkezik e népszerű modell utódja, a PLV-Z21449, mely elődjéhez képest a felbontásban lépett előre e legnagyobbat: a TFT p-Si panelek felbontása már 1280×720 (HDTV). Ugyanakkor a kontraszt terén sem kell szégyenkeznie, az 1300:1 érték kiválónak ígérkezik, különösen hogy LCD technológiáról van szó. A vetítő lencséje manuálisan függőleges és vízszintes irányba is mozgatható, ami megkönnyíti a vetítési pozíció kialakítását anélkül, hogy elektronikusan kellene befolyásolni a képet. Ráadásul a PLV-Z21449 gyári adatai szerint egyben halk is lesz, Eco módban mindössze 24dB a ventillátor keltette zaj. A Sanyo mindig is élen járt az LCD alapú projektorok terén, s úgy tűnik ismét sikerült előremutatót alkotnia.

Sanyo PLV-Z2 kepalairas=Sanyo PLV-Z2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .