RealD és Samsung közös fejlesztésű új 3D képernyő a CES-en

1. Oldal

A két cég a CES kiállításon be is mutatja a teljes felbontású 3D képet nyújtó LCD alapú RDZ™ 3D képernyőt, ami kompatibilis a RealD 3D technológiájával felszerelt mozikban világszerte használt 3D szemüveggel.

RealD_200px.jpgA RealD Inc. és a Samsung Electronics LCD Business mai bejelentése szerint, közösen fejlesztik az RDZ™ elnevezésű új 3D képernyő technológiát, amely teljes felbontású HD 3D mozgóképet nyújt, és ugyanavval a 3D szemüveggel nézhető, amit RealD 3D mozikban használnak. Ellentétben az LG FPR azaz filmtípusú mintázott gátat alkalmazó 3D képernyőjével, amely a natív függőleges felbontását megfelezve állítja elő a 3D képet, az RDZ 3D képernyő RealD technológiája teljes HD felbontású 3D képet biztosít. Ezt az aktív képzáró technológia képernyőre adaptálásával éri el. A világ számos 3D-vel felszerelt mozijában használt RealD technológiájára alapuló RDZ képernyő a 2D megjelenítéssel is kompatibilis és nem csökken a képminőség 2D módban sem.

Kapcsolódó linkek:

Jönnek a RealD passzív szemüveggel nézhető Full HD 3D TV-k
Új típusú polarizált 3D LCD TV technológia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .