Már jövőre szemüveg nélküli Toshiba 3D TV Európában is

1. Oldal

A Toshiba a CES 2011 kiállításra időzített bejelentése szerint, az elkövetkező gazdasági évben – vagyis idén áprilistól jövő év márciusig – nagyobb képméretű szemüveg nélkül nézhető 3D TV-ket hoz forgalomba világszerte így Európában is.


A Toshiba első 102 centinél (40 inch) nagyobb szemüveg nélküli 3D TV-je tehát az elkövetkező 12-15 hónapban jelenik majd meg több piacon is. Sascha Lange a Toshiba Europe vizuális termékekért felelős marketingvezetője szerint viszont jelenleg még nem fix, hogy milyen specifikációjú és képméretű készülék kerül majd először az európai piacra.

Toshiba_szemuvegmentes_3D_CES_2011.jpg
A CES 2011 kiállításon egy-egy 142 centis (56 inch) és 165 centis (65 inch) prototípus képernyő látható, amelyek LED háttérvilágítást alkalmazó paneljei 4096 x 2160 pixel (4k2k) felbontásúak. A nagy felbontásra azért szükséges, mert a képernyő az egyidejűleg több nézőpontból látható 3D képet speciális, úgynevezett lentikuláris lencséken át a bal- illetve jobb szembe jutó különböző képpontok alkotta képösszetevőkből állítja elő.

A Toshiba kifejezetten a szemüveg nélküli 3D TV-hez kifejlesztett „Integral Imaging” képalkotó technológiája teszi lehetővé, hogy több nézőszögből és széles látószögből legyen élvezhető a 3D kép. A kifinomult nézőpont átlapoló technológiának köszönhetően a nézők még a fejüket is mozgathatják a 3D tartalom nézése közben, anélkül, hogy a 3D látvány sérülne.

Az európai piacra kerülő termékek a Toshiba CEVO-Engine képfeldolgozását használják majd, amely a nagy képernyős szemüveg nélküli 3D TV-hez szükséges rendkívüli a számítási teljesítményt képes biztosítani.

Az első nagy képernyős Toshiba szemüveg nélküli 3D TV-k ára még nem ismert, de az tudható, hogy nem lesznek olcsók, és a csúcskategóriába tartoznak majd.

Kapcsolódó linkek:

A Toshiba autósztereoszkóp TV-t mutat be a CES 2011-en
Szemüveg nélküli 3D TV-k a Toshibától a CEATEC 2010-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .