Rotel RSP-1576MKII és RAP-1580MKII: megújuló surround processzorok

Az új Rotel RSP-1576MKII és RAP-1580MKII surround processzorok már támogatják a Dirac szobakorrekciós technológiáját.


Megújítja a Rotel RSP-1576 AV előerősítő-processzorát és RAP-1580 „házimozi surround erősített processzorát”. Az új Rotel RSP-1576MKII és RAP-1580MKII surround processzorok már tartalmazza a pontos kalibrációt és rendszer-konfigurációt biztosító Dirac Live szobakorrekciós technológiát.

A Rotel RSP-1576MKII előerősítő-processzor hangminőségét a Rotel saját Balanced Design Concep elnevezésű tervezési koncepciója határozza meg, ami a saját gyártmányú toroid transzformátoron és alacsony torzítású, zajvédett áramköri elrendezésen és az összes fontos audioáramkör akusztikai hangolásán alapul.

A processzor a legújabb Texas Instruments négymagos DSP-jével támogatja az akár 7.1.4 konfigurációnak megfelelő objektumalapú Dolby Atmos és DTS:X 3D hangformátumokat. A modellt 6 minőségi Wolfson D/A konverterrel rendelkezik és Dirac Live Full licencnek megfelelő szobakorrekciós szoftverrel valamint mérőmikrofonnal szállítják. A Dirac Live Full a 20Hz – 20kHz frekvenciatartományban végez automatikus frekvencia- és időtartománybeli beállítást, optimális hangot nyújtva bármely méretű házimoziban.

Az RSP-1576MKII hét be- és két kimeneti HDMI csatlakozása 4K/HDR kompatibilis. Ezek mellett számos audiobemenete van az erősítőnek, köztük XLR, PC-USB (24bit/192kHz), optikai, koaxiális, iPod USB, sztereó és 7.1 csatornás analóg (RCA) és klasszikus lemezjátszó bemenet mozgó mágneses előerősítővel. Az erősítő apt-X Bluetooth kapcsolatot is kínál.

A Rotel RAP-1580MKII surround processzor 7 AB osztályú erősítőt tartalmaz (csatornánként 100W – 8Ω terhelésre minden csatornát hajtva – illetve 200W teljesítménnyel – 4Ω terhelésre két csatornát hajtva) valamint egy túlméretezett saját gyártmányú toroid transzformátort és nagy hatásfokú fóliakondenzátorokat.

A legújabb Texas Instruments négymagos DSP és a 6 Wolfson 24bit/192kHz-es minőségi D/A konverter mellett gondosan hangolt alkatrészek nyújtanak tiszta és pontos audiojelet a végerősítőkhöz, melyek aztán megfelelő energiát biztosítanak a mély hangtér megszólaltatásához.

A Dirac Live LE akusztikus szobakorrekciós technológia támogatása és licence a legkritikusabb 20Hz-től, 500Hz-ig terjedő frekvenciatartomány beállítását is tartalmazza. A mellékelt kalibráló mikrofon segítségével a Dirac szoftver megméri és kiszámítja a DSP paramétereket a lehető legjobb hallgatási élmény elérése érdekében.

Az RAP-1580MKII is számos hangforrást fogadhat optikai, koaxiális, analóg, XLR, iPod USB, PC-USB (24bit/192kHz) lemezjátszó bemenetén és apt-X Bluetooth kapcsolaton. A 7 +1 előlapi HDMI bemenete közül a 3 támogatja a 4K/HDR jelek továbbítását a két HDMI kimenet felé.

A Rotel RSP-1576MKII és RAP-1580MKII szeptember illetve október során lesz kapható 3.000 € illetve 4.300 € (kb. 1.080.000 Ft illetve 1.550.000 Ft) árakon fekete és ezüst kivitelben.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .