Samsung: a 2019-es Q szériájú hangprojektorokról (frissítve)

A Harman Kardon is közreműködött az új Samsung hangprojektorok, a Dolby Atmos és DTS:X hangzású HW-Q90R, HW-Q80R, HW-Q70R és az 5.1-es HW-Q60R kialakításában.


Frissítés:

Többszörös halasztás után a Samsung 1010.5 verziószámmal kiadta az ígért firmware-frissítést, ami lehetővé teszi a HDMI eARC használatát a HW-Q90R, HW-Q80R, és HW-Q70R hangprojektorokon.

Az HDMI ARC-vel szemben a HDMI eARC már támogatja a veszteségmentes hangformátumokat. Ez azt jelenti, hogy egy eARC kompatibilis HDMI csatlakozóval rendelkező TV-n át továbbíthatóak a Dolby TrueHD, a DTS-HD Master Audio, az ezekbe csomagolt Dolby Atmos és DTS:X valamint a sokcsatornás PCM tömörítetlen audioformátumok is például a TV egy másik HDMI bementéhez csatlakoztatott Blu-ray lejátszóból.

A frissítés telepítéséhez meg kell nyitni a SmartThings mobilalkalmazást, és ott kell kiválasztania a hangprojektort.

A Samsung ígérte szerint a 2019-es Q90R QLED 4K TV-k is kapnak majd egy HDMI eARC frissítést, de ez egyelőre még várat megára. A Samsung 2020-as QLED TV-k mindegyike támogatja már az eARC csatlakozást.

2019. április 1.:

Nem véletlen, hogy az új Samsung felső-középkategóriás HW-Q90R, HW-Q80R, HW-Q70R és HW-Q60R hangprojektorok és a márka 2019-es QLED TV-k típusszámai egymásra hajaznak. Ez azt igyekszik sugallni a fogyasztóknak, hogy ezek a termékek illenek legjobban egymáshoz. Ennek az illeszkedésnek része az „Adaptive Sound” technológia, mely a TV-n nézett tartalomhoz ideális hangot állít be, és automatikusan kapcsol be a hangmód, ha a csatlakoztatott Samsung 2019-es QLED TV mesterséges intelligencia (AI) módja aktív.

Jongsuk Chu, a Samsung Electronics Visual Display Business ügyvezető alelnöke nyilatkozata szerint: „A hangot felismerő és azt a jelenetnek megfelelően optimalizáló Adaptive Sound révén a hallgatók még valóságosabb hangzást élvezhetnek minden műfajú tartalomhoz. Az új Q szériájú hangprojektorok szakértők által újjáélesztett hangminőséget hordoznak és vonzó otthoni esztétikai jegyeket viselő designt kínálnak, hogy jobb házimozi élményt nyújtsanak a fogyasztóknak.”

A Dolby Atmos és DTS:X hangzást előállító HW-Q90R és HW-Q80R hangprojektorok a 7.1.4 illetve az 5.1.2 csatornához felfelé és oldalra sugárzó hangszórókkal rendelkeznek, a HW-Q90R hangrendszernek pedig része két vezeték-nélküli hátsó hangsugárzó is.

A HW-Q70R 3.1.2 csatornás, tehát magassági hangokat is előállító hangprojektor is támogatja a Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokat, míg a HW-Q60R (a lenti képen) csak 5.1 csatornás hangot állít elő. Mindegyik hangprojektorhoz vezeték-nélküli aktív mélynyomó jár, és opcionális hátsó surround hangsugárzó vásárolható.

A Harman Kardon közreműködésével kifejlesztett hangprojektorok Acoustic Beam technológiája a hangot egy sor lyukon át megszólaltatva hoznak létre dinamikusabb, szélesebb hangképet.

Az új hangprojektorok képesek továbbítani a 4K HDR (HDR10+/HDR10/HLG) videókat (a HW-Q60R csak az utóbbi kettőt) és egy firmare-frissítést követően HDMI eARC csatlakozóikon át veszteségmentes hangformátumokba csomagolva is fogadhatják a Dolby Atmos és DTS:X  hangot az ugyanerre alkalmas TV-től.

Az új modellek „One Remote” távirányítóval vezérelhetőek, Bluetooth és Wi-Fi (a HW-Q60R csak Bluetooth) kapcsolattal rendelkeznek.

A Samsung HW-Q60R és HW-Q70R rövidesen kaphatóak lesznek 749 € és 549 € (kb. 240.000 Ft és 176.000 Ft) árakon, a HW-Q90R és HW-Q80R csak az év második felében kerül piacra 1.499 € és 999 € (kb. 480.000 Ft illetve 320.000 Ft) árakon.

2019-es Samsung Cinematic hangprojektorok főbb jellemzői:

HW-Q90R

HW-Q80R HW-Q70R HW-Q60R
7.1.4 csatorna felfelé és oldalra sugárzó hangszórókkal, mellékelt vezeték-nélküli SWA-9000S surround hangsugárzókkal 5.1.2 csatorna felfelé és oldalra sugárzó hangszórókkal, kompatibilis vezeték-nélküli SWA-9000S surround hangsugárzókkal 3.1.2 csatorna felfelé sugárzó hangszórókkal, kompatibilis vezeték-nélküli SWA-8500S surround hangsugárzókkal

5.1 csatorna 8 hangszóróval (360W), kompatibilis vezeték-nélküli SWA-8500S surround hangsugárzókkal

Acoustic Beam technológia

Vezeték-nélküli mélynyomó (8”)

Vezeték-nélküli mélynyomó (6,5”)

Game Pro és Adaptive Sound hangmódok

Dolby Atmos és DTS:X

Dolby Digital 5.1 / DTS 5.1

4K és HDR10/HDR10+/HLG jeltovábbítás

4K és HDR10/HLG jeltovábbítás

USB zenelejátszás

Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat

Bluetooth

Samsung One Remote távvezérlés és Audio Remote app (Bluetooth)
Amazon Alexa és Samsung Bixby kompatibilitás

One Remote és Audio Remote app (Bluetooth)

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .