Samsung: Onyx Cinema LED a moziképernyő új márkája

A múlt heti CinemaCon 2018 kiállításon a Samsung bemutatta az Onyx Cinema LED képernyőt, és ezentúl Samsung Onyx Theater elnevezéssel illetik majd az ezt alkalmazó mozikat.


A Samsung egy éve mutatta be a filmszínházak számára a projektor és vetítővászon helyett kínált Cinema LED Screen óriásképernyőt. A mozikép-megjelenítő technológia következő lépcsőjét, a világ első 3D Cinema LED képernyőjét az ISE 2018 alkalmával mutatták be. Sőt Home Cinema LED elnevezéssel tehetős ügyfelek házimozijaiba is kínálnak majd hasonló képernyőket.

A Samsung tulajdonképpen ezt a technológiát illeti Onyx márkanévvel, amit a hasonló nevű fekete achát drágakő inspirált, utalva rá, hogy az ilyen képernyők valódi, mély és realisztikus feketékkel képesek megmutatni a filmeket.

A különböző változatokban akár 5 méter magasságig és 10,3 méter szélességig kialakítható Samsung Onyx képernyő mindenhová elhelyezhető. A 4K modell a világ első Digital Cinema Initiatives (DCI) minősítésű moziképernyője, és alkalmas a nagy dinamikatartományú képminőség előállítására is.

A Samsung Onyx képernyők mellé JBL Sculpted Surround hangot kínál a koreai cég, amit az érdekeltségébe tartozó Harman JBL Professional fejlesztett, és több néző számára biztosít kiváló hangélményt.

Van 3D Onyx Cinema LED képernyő sztereoszkóp képmegjelenítésre, és az Onyx Cinema LED technológia elterjedésével a Samsung együtt munkálkodik vezető filmtechnológiai cégekkel, hogy képernyők optimálisan adják vissza a jövő filmjeit.

Az egyik első Samsung Onyx Theater mozi várhatóan Bécsben nyílik meg.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .