Samsung: ott lesz a világ első keret-nélküli TV-je a CES 2020-on (Frissítve képekkel)

A Samsung által korábban bejegyeztetett „Zero Bezel” védjegyű, azaz a képernyője körüli keret-nélküli TV a Las Vegas-i CES 2020 kiállításon debütál.


Frissítés:

A 4KFilme.de már képeket is közöl a keret-nélküli a 2020-as Samsung 8K QLED TV-ről, aminek feltehetően Q900T vagy Q950T lesz a típusjelzése.

A koreai THE ELEC meg nem nevezett forrásokra hivatkozó beszámolója szerint a Samsung Electronics fogyasztói elektronikai vezetője, Kim Hyun-Seok és más felső cégvezetők véglegesítették a tervet, hogy az egy hét múlva kezdődő Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) 2020 kiállításon kerül bemutatásra a cég prémium kategóriájú, a képernyője körüli keret-nélküli TV-je, aminek tömeggyártását a cikk szerint februárban tervezik elkezdeni.

Eddig a TV-k képernyőjét egy mégoly vékony, de látható külső keret övezte. A Samsung 164 centis (65 hüvelyk) és nagyobb képméretekben elérhető keret-nélküli TV-inek képernyője körül a korábbi úgymond „zero-bezel” termékekkel ellentétben valóban nincs semmi – állítja egy fejlesztő, aki a projekthez közeli munkát végzett, s aki szerint: „A Samsung az első a világon, mely ilyen extrém kialakítást megvalósított.”

A Shinsegye Engineering és a Taehwa Precision cégek által szállított precíziós berendezések és alkatrészek felhasználásával keret alkalmazása helyett a képernyő panelt és a TV testét szorosabban hegesztik össze. Hogy a dolog nem annyira egyszerű azt jelzi, hogy a fejlesztő szerint a cég képernyőket gyártó divíziója állítólag aggodalmának adott hangot az új TV-k szerkezeti integritásával, nevezetesen a panel és a készüléktest esetleges szétválásával kapcsolatban.

Miután a Samsung menrégiben védelmet kért a „Zero Bezel”, az „Infinity Screen” és a „Dual LED” védjegyekre nem meglepő a keret-nélküli TV várható megjelenése.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .