LG: upgrade box-ot kapnak a 8K TV-k

Az LG 8K TV-k mellé ingyenesen igényelhető külső dekóder doboz több potenciális 8K tartalomhoz biztosít hozzáférést.


Már kaphatóak az LG 8K TV-k, a 223 centis (88 hüvelykes) OLED88Z9 és a 190 centis (75 hüvelykes) 75SM99, de érthető, ha tulajdonosaiknak van némi hiányérzete. A probléma, hogy nemcsak alig vannak 8K tartalmak, de a TV-k még csak nem is rendelkeznek minden olyan dekódolási lehetőséggel, amire szükség lehet. Így aztán hiába múlják fölül az LG „Real 8K” TV-k a 8K ULTRA HD követelményeit, ha nincs megfelelő lejátszható tartalom.

A 4KFilme cikke szerint az LG úgy oldja meg ezt a problémát, hogy egy külön dekóder dobozt szállít a megfelelő modellek vevőinek. Az upgrade box-okat ingyenesen szállítják le a világ minden táján a vevőknek, és a jövőben eladásra kerülő modellekhez is mellékelik. A dobozhoz regisztrálni kell a 8K készüléket az LG-nél vagy kérni kell azt az ügyfélszolgálatnál. Az LG szerint az ügyfelek többsége még 2019 vége előtt megkapja az új 8K dekóder dobozt, amit különösebb szaktudás nélkül be lehet üzemelni.

Joggal merül fel a kérdés: az LG miért utólag egészítik ki készülékeit egy külső 8K dekóderdobozzal, ahelyett, hogy a szükséges technológiát közvetlenül a TV-kbe építené. Az LG magyarázata szerint ez a külső dobozos megoldás jobban biztosítja, hogy 8K TV-i a lehető leginkább jövőt állóak legyenek.

Az LG 8K TV-khez mellékelt upgrade box támogatja az  új VP9-nél és HEVC-nél is hatékonyabb AV1 videoformátumot. További formátumok dekódolásához a doboz szoftverét kell majd frissíteni. A 2020-ban megjelenő új LG 8K TV-khez – amelyeket minden bizonnyal a CES 2020 kiállításon mutatnak majd be – állítólag már nem kell majd külső doboz.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .