Sharp: bemutatkoznak az új 100 Hz-es teljes HD felbontású LCD televíziók

1. Oldal

A Sharp legújabb, AQUOS XL1E sorozatú LCD televíziói 4 ms válaszidejű, 1920×1080 pixel felbontású panelekkel és 100 Hz-es képfrissítéssel rendelkeznek. A készülékek számos kényelmi funkciót és kifinomult formatervezet kínálnak.
A gyártó által kiadott sajtójelentés szerint: a 132 centis (52 inch) illetve 117 centis (42 inch) képátlójú AQUOS LC-52XL1E és AQUOS LC-46XL1E a Sharp csúcskategóriájú LCD TV modelljei. A készülékek egyszerű hangolást és olyan járulékos kényelmi funkcióikat ígérnek, melyek nagyszerű házi-mozi képmegjelenítőkké teszik az új AQUOS televíziókat.

A magát nemes egyszerűséggel csak „az LCD televíziók megteremtője” elnevezéssel illető japán műszaki vállalt az elsők között van, melyek a 1080p teljes HD felbontást a 100 Hz-es, mozgásmegjelenítést javító képfrissítéssel ötvözik. Ez a technológia és a képpontok igen gyors, 4 milliszekundum alatti állapotváltása teszik lehetővé, a mozgásmegjelenítés gyengeségét leginkább reprezentáló gördülő szövegek elmosódástól mentes megjelenítését. A másodpercenkénti 50 kockás képfrissítés 100 Hz-re növelése érdekében, két kép közé egy közbenső képtartalmat kell generálni, s ezt az eredeti képek közé iktatni. A készülékek automatikusan felismerik azokat a mozifilmeket, amelyek másodpercenként csak 24 képkockával rögzítettek, és a kontúrokat utófeldolgozásával még élesebbé teszik ezek képeit, s egészen 120 Hz-ig növelik a képfrekvenciát.

Az új modellek LCD képernyőinek dinamikus kontrasztaránya eléri a 10.000:1-es értéket, így a sorozat modelljei a nagykontrasztú képek megjelenítésénél is kiváló képdinamikát ígérnek. Az élénk és valósághű színek érdekében a Sharp négy különböző spektrális összetevőként (RGB plus) működő háttérvilágítást alkalmaz. A gyakran kritikus bőrszínek tartományában a vörös, zöld és kék (RBG) alapszínek mellett a bíbort külön adagolják, így természetesebb árnyalatok jeleníthetőek meg.

sharp_lc_46xl1e_lsa.jpg
Az AQUOS XL1E sorozatú televíziókban digitális erősítők és beépített 15 Wattos hangsugárzók állítják elő a hangot. Az adást megszakító hangos reklámok alatt az automatikus hangerőszabályzó áramkör (AVC) csökkenti a hangerőt elfogadható szintre.

Az új készülékek két 1.3-as verziójú HDMI bemenetük révén problémamentesen csatlakoztathatóak a digitális szórakoztatóelektronikai eszközök széles skálájához, így olyan nagyfelbontású műsorforrásokhoz is, mint a Blu-ray és HD DVD lejátszók, vagy HD játékkonzolok. A kényelmes kezelhetőséget szolgálja az „AQUOS link” funkció , mely lehetővé teszi, hogy a HDMI csatlakozón keresztül összekötött kompatibilis készülékek, mint például a új Sharp BD-HP10S Blu-ray lejátszójának távirányítója egyben a televíziót is vezérelje.

Az AQUOS XL1E televíziókba az analóg mellé digitális vevőegységet is beépítenek a digitális földi-sugárzású DVB-T adások vételére.

A kiadott sajtójelentés arról nem tesz említést, hogy az új készülékek mikortól és milyen áron lesznek kaphatóak a hazai piacon.

Kapcsolódó linkek:

A Sharp aktívabb piaci megjelenése várható Magyarországon is
CES 2007: rekordméretű LCD a Shaptól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .